Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 10 feb 2016 09:58

Wat vindt u van het Britse Whitbread?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Whitbread (Premier Inn hotels en koffieketen Costa Coffee) levert in 2016 zo’n 16% in en noteert bij een koers van 3687 pence vlakbij de laagste jaarkoers. Sectorgenoten doen het niet veel beter met forse verliezen voor onder meer Accor (-25%) en Intercontinental (-18%). Afgezien van de algehele beurszwakte worden de Chinese groeivertraging en zorgen omtrent de toenemende concurrentie van Airbnb en vergelijkbare alternatieven genoemd als belangrijke oorzaken voor de zwakte binnen de sector. Whitbread behaalde in 2015 tweederde van zijn omzet van £2,6 mrd via zijn hotel- en restaurantdivisie. Het snelgroeiende Costa Coffee was goed voor het restant van £952 mln. Whitbread stelde teleur met zijn laatste (derde)kwartaalcijfers, ondanks een omzetgroei van 10,4%. Vooral Costa viel tegen met de laagste omzetgroei (+2,5%) sinds 2009. Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor Whitbread onverminderd sterk, waarbij de huidige koerszwakte een mooi (nieuw) koopmoment oplevert met een geschatte k/w van 15,5 en een dividendrendement van 2,5%. Dat dividend zal dankzij de solide financiële positie en sterke cashflow de komende jaren fors verhoogd worden. Het aandeel zit dan ook niet voor niets in de dividendportefeuille.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!