Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 10 feb 2016 12:13

Offensieve portefeuille: Dollar drukt resultaat

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

In lijn met het negatieve beursklimaat zakt ook de offensieve portefeuille steeds verder weg. Bij de slotkoersen van dinsdag was het verlies 9%, waarbij de kaspositie van 18,7% vooralsnog een dubbelcijferige daling heeft weten te voorkomen. Behalve lagere beurskoersen trekt in 2016 met name het valutaeffect een zware wissel op het rendement, met een euro/dollar die is opgeklommen tot 1,13. Het is dan ook niet verrassend dat de Amerikaanse aandelen (inclusief wisselkoersen) tot de grotere dalers behoren. Zo verliezen Chevron, CVS Health, CSX, Dupont, M&T Bank, Wabco, Teva en Manpower allemaal minimaal 10% en is er in 2016 geen enkele stijger. Op korte termijn zullen wij nieuwe posities innemen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.