Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 2 feb 2016 11:24

Facebook

0 0 Leestijd ongeveer

De advertentiemarkt voor (mobiel) internet groeit, en er is geen reden waarom dit op korte termijn zou stoppen. Ook kan Facebook meer inkomsten uit bijvoorbeeld WhatsApp gaan halen. Maar we vinden de koers nu wat te hoog voor beleggers die geen aandelen Facebook bezitten. Daarom verlagen we ons advies van 'kopen' naar 'houden'.

Sociale-mediabedrijf Facebook heeft in het vierde kwartaal een omzetstijging van 51,7% behaald, naar $5,8 mrd. De nettowinst werd meer dan verdubbeld, van $701 mln naar $1,56 mrd. Met dit goede laatste kwartaal kwam de winst per aandeel voor 2015 uit op $1,31.

Een belangrijke ontwikkeling is de sterke groei van de omzet uit advertenties. Deze zorgt nu voor 80% van de totale omzet, terwijl dat een jaar eerder 69% was. Daarmee heeft Facebook de transitie van internetgebruik via de pc naar internetgebruik via de telefoon zonder problemen doorstaan. De vooruitzichten die Facebook heeft gegeven zijn positief, maar vanwege de goede resultaten in 2015 vallen dezelfde groeipercentages niet te verwachten. Wij gaan uit van een winst per aandeel voor 2016 van $1,91. Daarmee zitten we aan de lage kant ten opzichte van de meeste analisten.

Na bekendmaking van de cijfers steeg de koers van het aandeel Facebook met ruim 13%, naar de hoogste koers ooit. Daarmee is het aandeel naar onze mening niet echt koopwaardig meer. De k/w op basis van onze taxatie voor 2016 is ruim 58. Als de winst nog een aantal jaren met tientallen procenten per jaar kan groeien, is dat niet eens zo hoog als het lijkt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!