Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Opinie Stephen Hendriks, 25 jan 2016 16:35

ABN Amro: Amerikaanse banken

0 0 Leestijd ongeveer

Overdreven. Zo karakteriseert ABN Amro de zorgen van beleggers over de blootstelling van Amerikaanse banken aan de energiesector. Volgens de bank laten de vierdekwartaalcijfers van de Amerikaanse banken zien dat ze slechts een beperkt risico lopen om verstrikt te raken in de problemen van deze sector – zeker gezien hun sterke kapitaalpositie. In de jaren '80 lag het aantal probleemkredieten aan de oliesector nog op meer dan 10% van het balanstotaal. Daar komt geen enkele Amerikaanse bank nu ook maar bij in de buurt, aldus ABN Amro. De bank ziet vooral kansen voor de Amerikaanse banken op de huizenmarkt. De 'millennials' komen zo langzamerhand op een leeftijd dat zij een eigen huis willen gaan kopen, en zolang de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk blijft, kan de verstrekking van hypothecaire kredieten groeien. De bank is dan ook gespitst op de groei van de kredieten in de VS. Die is bemoedigend bij onder meer creditcards. Als ook de hypotheekaanvragen gaan stijgen, is dat een bevestiging van de visie. ABN Amro ziet het meeste potentieel voor Citigroup, waarvoor de 'correcte waarde' (van $68) zo'n 70% boven de huidige koers ligt. Daarna volgt Bank of America, waarvoor een koers van $17 'correct' zou zijn (huidige koers: $13,14).

Overdreven. Zo karakteriseert ABN Amro de zorgen van beleggers over de blootstelling van Amerikaanse banken aan de energiesector. Volgens de bank laten de vierdekwartaalcijfers van de Amerikaanse banken zien dat ze slechts een beperkt risico lopen om verstrikt te raken in de problemen van deze sector – zeker gezien hun sterke kapitaalpositie.

In de jaren ’80 lag het aantal probleemkredieten aan de oliesector nog op meer dan 10% van het balanstotaal. Daar komt geen enkele Amerikaanse bank nu ook maar bij in de buurt, aldus ABN Amro. De bank ziet vooral kansen voor de Amerikaanse banken op de huizenmarkt. De ‘millennials’ komen zo langzamerhand op een leeftijd dat zij een eigen huis willen gaan kopen, en zolang de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk blijft, kan de verstrekking van hypothecaire kredieten groeien. De bank is dan ook gespitst op de groei van de kredieten in de VS. Die is bemoedigend bij onder meer creditcards. Als ook de hypotheekaanvragen gaan stijgen, is dat een bevestiging van de visie.

ABN Amro ziet het meeste potentieel voor Citigroup, waarvoor de ‘correcte waarde’ (van $68) zo’n 70% boven de huidige koers ligt. Daarna volgt Bank of America, waarvoor een koers van $17 ‘correct’ zou zijn (huidige koers: $13,14).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ