Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Advies Jaap Barendregt, 8 jan 2016 11:25

Orange nadert fusie met Bouygues

0 0 Leestijd ongeveer

Op grond van operationele verbeteringen, bij een k/w van 16 en een dividendrendement van 4%, hebben wij een houdadvies voor Orange.

Het kan verkeren. Nog in juni verklaarde Gervais Pellisier, hoofd van de Europese activiteiten van Orange, dat zijn bedrijf als enige van de vier Franse telecomondernemingen geen behoefte had aan consolidatie. Iliad had volgens Pellisier gebrek aan spectrum, Numéricable-SFR (Altice) zou haar netwerk moeten verbeteren en Bouygues meer kasgeld moeten genereren. Bouygues sprak in een reactie tegen dat het bedrijf verkoopambities zou hebben: kostenreducties in 2016 zouden leiden tot een positieve kasstroom bij de telecomactiviteiten. Welnu, afgelopen week meldden Orange en Bouygues 'vrijblijvend' met elkaar in gesprek te zijn. Voordat resultaat geboekt kan worden moet volgens ons veel worden geregeld. De combinatie zou namelijk 59% van de Franse mobieletelefoniemarkt in handen krijgen. Er moeten dus ook activa verkocht worden (aan Numéricable-SFR en Iliad), wil de fusie niet meteen worden neergesabeld door de Franse dan wel de Europese mededingingsautoriteiten. Een marktaandeel van 40% kan volgens ons gezien worden als grens voor te veel marktmacht. Met een grootschalige verkoop van activa zou Orange de concurrentie sterker maken, wat toch wat vreemd bij ons overkomt. Dat is een overweging die het management van Orange ongetwijfeld ook zal maken en die de fusiegesprekken zullen bemoeilijken. Wij zien dus grote hordes voor een fusie.

Het kan verkeren. Nog in juni verklaarde Gervais Pellisier, hoofd van de Europese activiteiten van Orange, dat zijn bedrijf als enige van de vier Franse telecomondernemingen geen behoefte had aan consolidatie. Iliad had volgens Pellisier gebrek aan spectrum, Numéricable-SFR (Altice) zou haar netwerk moeten verbeteren en Bouygues meer kasgeld moeten genereren. Bouygues sprak in een reactie tegen dat het bedrijf verkoopambities zou hebben: kostenreducties in 2016 zouden leiden tot een positieve kasstroom bij de telecomactiviteiten.

Welnu, afgelopen week meldden Orange en Bouygues ‘vrijblijvend’ met elkaar in gesprek te zijn. Voordat resultaat geboekt kan worden moet volgens ons veel worden geregeld. De combinatie zou namelijk 59% van de Franse mobieletelefoniemarkt in handen krijgen. Er moeten dus ook activa verkocht worden (aan Numéricable-SFR en Iliad), wil de fusie niet meteen worden neergesabeld door de Franse dan wel de Europese mededingingsautoriteiten. Een marktaandeel van 40% kan volgens ons gezien worden als grens voor te veel marktmacht. Met een grootschalige verkoop van activa zou Orange de concurrentie sterker maken, wat toch wat vreemd bij ons overkomt. Dat is een overweging die het management van Orange ongetwijfeld ook zal maken en die de fusiegesprekken zullen bemoeilijken. Wij zien dus grote hordes voor een fusie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!