Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Advies Jaap Barendregt, 8 jan 2016 11:25

Orange nadert fusie met Bouygues

0 0 Leestijd ongeveer

Op grond van operationele verbeteringen, bij een k/w van 16 en een dividendrendement van 4%, hebben wij een houdadvies voor Orange.

Het kan verkeren. Nog in juni verklaarde Gervais Pellisier, hoofd van de Europese activiteiten van Orange, dat zijn bedrijf als enige van de vier Franse telecomondernemingen geen behoefte had aan consolidatie. Iliad had volgens Pellisier gebrek aan spectrum, Numéricable-SFR (Altice) zou haar netwerk moeten verbeteren en Bouygues meer kasgeld moeten genereren. Bouygues sprak in een reactie tegen dat het bedrijf verkoopambities zou hebben: kostenreducties in 2016 zouden leiden tot een positieve kasstroom bij de telecomactiviteiten. Welnu, afgelopen week meldden Orange en Bouygues 'vrijblijvend' met elkaar in gesprek te zijn. Voordat resultaat geboekt kan worden moet volgens ons veel worden geregeld. De combinatie zou namelijk 59% van de Franse mobieletelefoniemarkt in handen krijgen. Er moeten dus ook activa verkocht worden (aan Numéricable-SFR en Iliad), wil de fusie niet meteen worden neergesabeld door de Franse dan wel de Europese mededingingsautoriteiten. Een marktaandeel van 40% kan volgens ons gezien worden als grens voor te veel marktmacht. Met een grootschalige verkoop van activa zou Orange de concurrentie sterker maken, wat toch wat vreemd bij ons overkomt. Dat is een overweging die het management van Orange ongetwijfeld ook zal maken en die de fusiegesprekken zullen bemoeilijken. Wij zien dus grote hordes voor een fusie.

Het kan verkeren. Nog in juni verklaarde Gervais Pellisier, hoofd van de Europese activiteiten van Orange, dat zijn bedrijf als enige van de vier Franse telecomondernemingen geen behoefte had aan consolidatie. Iliad had volgens Pellisier gebrek aan spectrum, Numéricable-SFR (Altice) zou haar netwerk moeten verbeteren en Bouygues meer kasgeld moeten genereren. Bouygues sprak in een reactie tegen dat het bedrijf verkoopambities zou hebben: kostenreducties in 2016 zouden leiden tot een positieve kasstroom bij de telecomactiviteiten.

Welnu, afgelopen week meldden Orange en Bouygues ‘vrijblijvend’ met elkaar in gesprek te zijn. Voordat resultaat geboekt kan worden moet volgens ons veel worden geregeld. De combinatie zou namelijk 59% van de Franse mobieletelefoniemarkt in handen krijgen. Er moeten dus ook activa verkocht worden (aan Numéricable-SFR en Iliad), wil de fusie niet meteen worden neergesabeld door de Franse dan wel de Europese mededingingsautoriteiten. Een marktaandeel van 40% kan volgens ons gezien worden als grens voor te veel marktmacht. Met een grootschalige verkoop van activa zou Orange de concurrentie sterker maken, wat toch wat vreemd bij ons overkomt. Dat is een overweging die het management van Orange ongetwijfeld ook zal maken en die de fusiegesprekken zullen bemoeilijken. Wij zien dus grote hordes voor een fusie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ