Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Obligaties Staatsobligaties

NaamFATAKoers
Universal Music Group | Beleggen in platenlabels - - 0,00
Allfunds - 0,00
ASML - 0,00
Paypal - 0,00
Fidelity Informations Services (FIS) - - 0,00
InPost - 0,00
CTP - 0,00
JDE Peet’s - 0,00
Iberdrola - 0,00
Enel - 0,00
Thermo Fisher Scientific - 0,00
Medtronic - 0,00
Abbott Laboratories - 0,00
Netflix - 0,00
Tesla - 0,00
CM.com - - 0,00
Bever - - 0,00
Volkswagen - 0,00
Tie Kinetix - - 0,00
Thunderbird Resorts - - 0,00

Tip van de week

(Advertentie)

Artikelen over Obligaties Staatsobligaties

Staatsobligaties houden aandelen opvallend goed bij – Het bizarre gelijk van een überbear

Stephen Hendriks | 4 april 2019

Dat aandelen een hoger rendement opleveren dan staatsobligaties vinden de meeste beleggers niet meer dan logisch. De vraag is alleen hoeveel meer en waarom. Een van de bekendste onderzoeken naar deze vragen werd al in 1985 gepubliceerd.

Fed heeft het makkelijk en kan zich hopelijk inhouden

Jaap Barendregt | 8 mei 2018

Hoewel centrale banken vaak ver weg staan van de meeste burgers, hebben ze toch een belangrijke invloed op de gang van zaken in de economie. Daarmee hebben ze ook belangrijke invloed op de burgers. Zo was de Fed eind jaren zeventig vrij laks en besloot, wakker geworden, haar kortetermijntarieven snel en drastisch te verhogen. Via […]

Rentestijging lange staatsobligaties VS kan meevallen

Jaap Barendregt | 1 mei 2018

De afgelopen week kwam de Amerikaanse rente op tienjaars-staatsobligaties boven 3% uit. Dat wordt als een belangrijke gebeurtenis gezien. Wij kunnen er niet zo opgewonden over raken. Een geleidelijke stijging van die rente kan geen kwaad, een plotselinge wel. Bovendien noteerde de tienjaarsrente later weer 2,97%. Per saldo is zij daarmee de afgelopen week zelfs […]

Amerikaanse tienjaarsrente loopt toch op

Jaap Barendregt | 24 april 2018

Vorige week schreven we over Schroders, dat denkt dat de markt een te lage stijging van de tienjaarsrente op Amerikaanse staatsschuld incalculeert in de koersen. De tienjaarsrente zou stijgen naar 3,78-4,80% in 2019. NN Investment Partners wijkt hiervan af en ziet de rente niet zoveel stijgen.

Schroders’ verwachting zou beleggers schaden

Jaap Barendregt | 17 april 2018

Een stijgende rente heeft een negatief effect op de waardering van aandelen. Niet alleen worden obligaties, zowel staatsobligaties als bedrijfsobligaties, dan door hun hogere coupon concurrerender vergeleken met het aandelendividend. Analisten gebruiken de rente ook bij het schatten van toekomstige winsten van bedrijven. Die winsten zijn weer van invloed op de aandelenwaarderingen (de disconteringsmethode). Bij […]

Duitse rente wil niet omhoog

Jeroen Boogaard | 10 april 2018

Zorgen over een handelsoorlog namen af nadat de Verenigde Staten en China lieten weten open te staan voor onderhandelingen. De toenemende risicobereidheid onder beleggers kwam afgelopen week tot uiting in een stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente. Die klom met circa 7 basispunten naar 2,80%. Hoewel de Amerikaanse banengroei vorige maand lager uitkwam dan verwacht, bleef […]

Onrust slaat over op staatsobligaties

Jaap Barendregt | 4 april 2018

Er heerst onrust op de aandelenmarkten door de handelsruzie die zich tussen de VS en China ontwikkelt. Daarbij speelt ook een rol dat president Donald Trump zo onberekenbaar is. Hoe dan ook, die onrust krijgt ook greep op de obligatiemarkten.

Staatsobligaties reageren vlak op mogelijke matiging handelsoorlog

Jaap Barendregt | 27 maart 2018

De daling van de Duitse tienjaarsrente op staatsobligaties zette door. Dit komt, als eerste, doordat de ECB later met haar geldmarktverhogingen begint dan verwacht (nu midden 2019 of later).

Staatsobligaties beleven rustige week

Jaap Barendregt | 20 maart 2018

Op het front van de staatsobligaties was het deze week rustig. De Duitse tienjaarsrente daalde verder en de Amerikaanse bleef stabiel. Is dit stilte voor de storm?

Tienjaarsrente op staatsobligaties in Europa daalt weer

Jaap Barendregt | 14 maart 2018

De Amerikaanse tienjaarsrente hangt nu bijna een maand rond 2,85%. Brak in februari bij een loonstijging nog bijna paniek uit – want er zou maar eens hogere inflatie komen en een extra, vierde renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank Fed – in maart was een bijna identieke loonstijging geen reden meer om zorgen te hebben.

Italiaanse verkiezingen laten obligaties onberoerd

Jaap Barendregt | 6 maart 2018

De winst van een anti-EU-partij bij de Italiaanse verkiezingen heeft de markten voor langetermijn-staatsobligaties weinig beroerd. De koers van tienjaars Italiaanse staatsschuld daalde maandag licht (het rendement steeg dus iets). Het staatspapier is vrij populair onder beleggers die actief willen zijn in Europa.

Rust op markt voor staatsobligaties

Jaap Barendregt | 27 februari 2018

Er heerste de afgelopen week rust op de markten voor langetermijn-staatsobligaties. In Europa was zelfs sprake van een daling van de rendementen (rentes).

Amerikaanse rente loopt verder op

Jeroen Boogaard | 20 februari 2018

De Amerikaanse rente loopt op: De economie draait al geruime tijd op volle kracht en dit beginnen we ook terug te zien in de inflatie. Zo steeg de inflatie in januari met 0,5% maand-op-maand, tegen de verwachting van 0,3% en een prijsontwaarding van 0,1% in december.

Rust keert terug op obligatiemarkten

Jeroen Boogaard | 14 februari 2018

Op de obligatiemarkten keerde de rust afgelopen week weer terug. De Duitse tienjaarsrente sloot maandag op 0,76%, circa twee basispunten hoger dan de week daarvoor. In de Verenigde Staten steeg de tienjaarsrente met veertien basispunten naar 2,85%. Goede macro-cijfers en oplopende inflatieverwachtingen zorgen voor hogere obligatierentes. Aan de andere kant leidde de onrust op de […]

Stijging tienjaarsrente door hogere inflatieverwachtingen

Jaap Barendregt | 6 februari 2018

De ban leek gebroken. De berichten over inflatie waren bemoedigend, maar toch stegen de tienjaarsrentes de afgelopen week aanvankelijk stevig door hogere inflatieverwachtingen.

10-jaarsrentes op staatsobligaties lopen op

Jaap Barendregt | 30 januari 2018

Traditioneel loopt de Europese economische cyclus achter bij die van de VS. Dat geldt ook nu: de werkloosheid in de VS is met 4% veel verder gedaald dan die in Europa en de inflatie is er hoger.

Amerikaanse staatsobligaties tonen souplesse

Jaap Barendregt | 23 januari 2018

Gewoontes in andere landen willen nog wel eens verbazing wekken. Neem nu het sluiten van allerlei overheidsinstanties in de VS. Amerikaanse staatsobligaties tonen souplesse.

Staatsobligaties beginnen het jaar nerveus

Jaap Barendregt | 16 januari 2018

De markten voor staatsobligaties zijn het jaar nerveus begonnen. Met hun monetaire beleid zijn meerdere centrale banken de financiële markten nog aan het verruimen.

Rustig begin staatsobligaties

Jeroen Boogaard | 9 januari 2018

Voor de Europese en Amerikaanse staatsobligatiemarkten is het jaar rustig begonnen. In Duitsland bleef de tienjaarsrente vlak op 0,43%, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente met slechts drie basispunten steeg naar 2,49%.

Hogere 10-jarige staatsrente in 2018

Jaap Barendregt | 2 januari 2018

Het afgelopen jaar bracht uiteindelijk weinig risicovolle momenten in de wereld. Omdat ook inflatieverwachtingen laag bleven, bleef tevens de rente relatief laag, zowel in de VS als in Europa.

Meer artikelen