Obligaties Staatsobligaties

NaamFATAKoers
Avantium niet_inschrijven - 0,00
kopen - 0,00
AND kopen - 0,00
Sif Group - - 0,00
ABN Amro houden - 0,00
General Motors houden - 0,00
Vale - - 0,00
Flow Traders houden - 0,00
Van Lanschot verkopen - 0,00
KAS Bank verkopen - 0,00
OCI houden - 0,00
Daimler houden - 0,00
IBM verkopen - 0,00
Hewlett-Packard Enterprise houden - 0,00
Facebook houden - 0,00
Cisco Systems houden - 0,00
Apple houden - 0,00
Amazon houden - 0,00
Alphabet houden - 0,00
Value8 kopen - 0,00

Tip van de week

(Advertentie)

Artikelen over Obligaties Staatsobligaties

Ontwikkeling kapitaalmarktrente in VS en Europa tegengesteld

Jaap Barendregt | 22 maart 2017

De kogel is door de kerk. Zoals verwacht heeft de Fed haar officiële geldmarkttarieven met 25 basispunten verhoogd naar 1,00%.

Aankopen Fed blijven markt staatsobligaties beïnvloeden

Jaap Barendregt | 15 maart 2017

De ontwikkelingen van de vorige week hebben zich voortgezet. Obligatiebeleggers gaan er van uit dat de Fed zijn officiële geldmarktrentetarieven gaat verhogen en in toenemende mate geloven zij ook dat dit in 2017 nog twee keer gaat gebeuren (in juni en december). De ECB zal hooguit het tempo van aankopen vanaf dit voorjaar gaan beperken.

Verhoging Fed-tarief lijkt onvermijdelijk

Jeroen Boogaard | 8 maart 2017

Veilige staatsobligaties gingen afgelopen week in de uitverkoop. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg van 2,39% naar 2,54% op woensdagmorgen. In Duitsland steeg de tienjaarsrente van 0,21% naar 0,35%. Ook de rente in Frankrijk, Spanje en Italië maakte een dergelijke sprong omhoog.

Rentestijging alweer voorbij

Hendrik Jan Davids | 3 maart 2017

Obligatiekoersen in Nederland zijn duidelijk aan het bodemen. En dat betekent dat de rentestijging alweer voorbij is. Om dat goed te duiden is de weekgrafiek van de iShares-ETF afgebeeld die een mandje met Nederlandse staatsobligaties volgt. Met de koersstijging van de laatste weken is de dalende trendlijn gebroken. Tevens is de MACD-indicator opwaarts gekruist, wat […]

Duitse leningen presteren uitstekend

Jeroen Boogaard | 1 maart 2017

Beleggers op de staatsobligatiemarkt blikken terug op een goede week, waarbij vooral Duitse leningen uitstekend presteerden.

Duitse Bunds gewild als veilige haven

Jeroen Boogaard | 22 februari 2017

Macro-economische data wijzen wereldwijd op een gedegen economische groei. Ook de inflatie trekt aan. De kerninflatie in de Verenigde Staten, exclusief de volatiele energie- en voedselprijzen, steeg van 2,2% in december naar 2,3% in januari. Dit vergroot de kans op een renteverhoging in de komende maanden.

Obligatiebelegging in Nederland risicovoller geworden

Jaap Barendregt | 15 februari 2017

Vorige week bleek al dat de Franse tienjaarsrente (eigenlijk de negenjaarsrente) op grotere afstand van de Duitse staat dan normaal (de spread). Ook de Nederlandse spread is toegenomen. Hiermee geven de beleggers in staatsschuld aan dat zij zich zorgen maken over de effecten van de aanstaande verkiezingen in Frankrijk en Nederland.

ECB verzet zich tegen roep om monetaire verkrapping

Jaap Barendregt | 8 februari 2017

De ECB geeft flink tegengas tegen druk om het monetaire beleid te verkrappen nu de inflatie in het eurogebied in januari is opgelopen naar 1,8%. Dat is dichtbij de ECB-doelstelling van 2%, zo is het argument.

Zeven gebruikstips voor succesvol beleggen

Johan Brinkman | 3 februari 2017

Beleggers Belangen is al zestig jaar de belangrijkste titel voor particuliere beleggers in Nederland. Ook in de nieuwe tijdschriftvormgeving blijft de belangrijkste informatie ongewijzigd.

Inflatiespook keert terug naar Europa

Jaap Barendregt | 1 februari 2017

De spanningen in de financiële markten van de EU zijn terug. De inflatiecijfers in december, een plus van 1,7% voor Duitsland en een van 1,1% voor het hele gebied, hebben plotseling de inflatieverwachtingen verhoogd. Dat is althans onze vertaling van de stijging die de tienjaarsrente sinds de bekendmaking beleeft. In januari waren beide cijfers met […]

Optimisme leidt tot hogere rentes

Jaap Barendregt | 25 januari 2017

De tienjaarsrentes in de ontwikkelde landen zijn de laatste maanden flink gestegen. We hebben er al veel over geschreven. Het komt toch vooral door het gestegen optimisme bij beleggers over de economische groei, en dan vooral die in de VS na de stimuleringsafspraken van president Donald Trump. Een aspect dat ook speelt is dat er […]

Italië heeft voor ECB nu pas echt B-status

Jaap Barendregt | 18 januari 2017

Het is dan toch gebeurd: de Italiaanse langetermijnstaatsschuld is door een vierde kredietstatusbureau, DBRS, beneden de A-kredietstatus gebracht. DBRS staat voor Dominion Bond Rating Service, het bureau komt oorspronkelijk uit Canada. Belangrijk is dat DBRS door de Europese Centrale Bank (ECB) samen met Standard & Poor’s, Moody’s en Fitch wordt erkend als bepalend voor de […]

Verwachtingen over rentebeleid Fed ineens hooggespannen

Jaap Barendregt | 11 januari 2017

Het beeld van de mogelijkheden op renteverhogingen door de Fed in 2017 dat wij vorige week schetsten, is naderhand bevestigd. Was het in 2016 de vraag of de Fed één renteverhoging zou doorvoeren of geen, in 2017 is de blik omhoog gericht: worden het er drie of meer?

Amerikaanse productiecapaciteit vormt sleutel voor rente

Jaap Barendregt | 4 januari 2017

De Amerikaanse economie en het centralebankbeleid zullen in 2017 veel aandacht vragen. Want is de Fed te laat gestart met een serie renteverhogingen? Dat is afhankelijk van de staat van de Amerikaanse economie.

Beeld tienjaarsrente VS heel anders dan in Europa

Jeroen Boogaard | 14 december 2016

Beleggers keken met spanning uit naar de vergadering van de Europese Centrale Bank. Doordat de economie in de eurozone aan de beterende hand is en de inflatie langzaam aantrekt, neemt de kritiek op het zeer ruime monetaire beleid toe.

Markt voor staatsschuld accepteert Italiaans ‘nee’

Jaap Barendregt | 7 december 2016

De kogel is door de kerk: onverwacht veel Italianen hebben tegen de plannen van de Italiaanse premier Matteo Renzi gestemd.

Meeste aandacht in obligatiemarkt ligt toch bij Italië

Jaap Barendregt | 30 november 2016

De afgelopen week kwamen de rentetarieven van de tienjaarsschuld in de meeste ontwikkelde landen tot rust. De stijging van het Amerikaanse tarief stopte.

Italië nu in de schijnwerpers

Jaap Barendregt | 23 november 2016

Na het Britse EU-referendum en de presidentsverkiezingen in de VS met hun onverwachte uitkomsten wacht nu het referendum van 4 december in Italië over door premier Matteo Renzi voorgestelde hervormingen.

Aardverschuiving op Nederlandse obligatiemarkt

Hendrik Jan Davids | 18 november 2016

Terwijl de AEX-index zich al wekenlang rond hetzelfde niveau beweegt, heeft zich op de obligatiemarkt een ware aardverschuiving voorgedaan. In een heel kort tijdsbestek zijn de ogenschijnlijk veilige Nederlandse staatsobligaties met procenten tegelijk gedaald. In september was het effectieve rendement voor een belegging in een 10-jarige staatslening nog negatief; nu is het rendement opgelopen tot […]

Tienjaarsrente stijgt maar door

Jaap Barendregt | 16 november 2016

De tienjaarsrente op Amerikaanse staatsschuld reageerde vorige week woensdag al heftig, toen bekend werd dat Donald Trump was gekozen tot nieuwe president.

Meer artikelen

Editorial video's

‘Zet voor jezelf eerst een doel neer’

Anneloes Viskil | 17 maart 2017

Belbel actueel: Jaarcijfers Takeaway

Anneloes Viskil | 15 maart 2017

Belbel actueel: Jaarcijfers TKH

Anneloes Viskil | 7 maart 2017

‘Behaal rendement op je eigen spaargeld’

Anneloes Viskil | 3 maart 2017

VIDEO: Dit moet u weten over Portefeuille NL

Anneloes Viskil | 24 februari 2017

Belbel actueel: Jaarcijfers ASR

Anneloes Viskil | 22 februari 2017

‘Beleg op de waarde van het bedrijf’

Anneloes Viskil | 17 februari 2017

Belbel actueel: Kwartaalcijfers Randstad

Anneloes Viskil | 14 februari 2017

VIDEO: Dit moet u weten over de dividendportefeuille

Redactie Beleggers Belangen | 10 februari 2017

Leer beter beleggen met de Beleggers Belangen Academy

Redactie Beleggers Belangen | 9 februari 2017

Belbel actueel: Jaarcijfers BinkBank

Anneloes Viskil | 6 februari 2017