Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland , Peter Schutte

IMCD

IMCDIMCD werd in 1995 afgesplitst van Internatio-Müller, dat later verder ging als Imtech. IMCD, voluit Internatio-Müller Chemical Distribution, is actief in de logistieke sector met de wereldwijde handel in chemicaliën. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.
Onder leiding van verschillende private equity-huizen maakte IMCD sinds de afsplitsing vooral door overnames een forse groei door. IMCD is actief in ruim 30 landen en telt ruim 1500 medewerkers. Een van de grote concurrenten is het Duitse beursgenoteerde Brenntag.

Goed gespreid

IMCD is qua afzet goed gespreid over verschillende eindmarkten, zoals de verf-, plastic- en rubberindustrie, alsmede de defensieve sectoren voeding, farma en persoonlijke verzorging. IMCD vormt de schakel tussen circa 1580 fabrikanten van chemicaliën en circa 27.000 afnemers wereldwijd, waaronder AkzoNobel en DSM.

Deze beursgang in juni 2014 ging gepaard met de uitgifte van nieuwe aandelen, hard nodig om de met schuld overladen balans weer op orde te brengen. De laatste jaren heeft IMCD weer enkele grote overnames gedaan met name in Noord-Amerika waar het nu ook geografische dekking heeft.

Beleggen in IMCD

IMCD opereert in een groeimarkt en heeft een sterke marktpositie. De waardering van het aandeel is daar ook zeker naar. Een belegger die sinds de beursgang in het aandeel zit heeft de aandelenkoers ruim drie keer over de kop zien gaan. Ons actuele advies op IMCD ook op basis van technische analyse vindt u in onze koerswijzer onder de rubriek logistiek.

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Autonome groei IMCD indrukwekkend
AdviesPeter Schutte, 20 aug 2018 11:04

Autonome groei IMCD indrukwekkend

Na het uitstekend verlopen eerste kwartaal heeft chemisch distributeur IMCD de groei in het tweede kwartaal zelfs nog een tandje hoger gezet. Beleggers zijn enthousiast.

0 0
Afbeelding bij artikel IMCD doet grote overname
AdviesPeter Schutte, 12 jun 2018 14:03

IMCD doet grote overname

IMCD doet grote overname; het bedrijf koopt alle aandelen van het Amerikaanse E.T. Horn. Dat bedrijf is goed voor een jaaromzet van $276 mln en een ebitda-marge van 4,3%.

0 0