Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Peter Schutte

IMCD

IMCDIMCD werd in 1995 afgesplitst van Internatio-Müller, dat later verder ging als Imtech. IMCD, voluit Internatio-Müller Chemical Distribution, is actief in de logistieke sector met de wereldwijde handel in chemicaliën. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.
Onder leiding van verschillende private equity-huizen maakte IMCD sinds de afsplitsing vooral door overnames een forse groei door. IMCD is actief in ruim 30 landen en telt ruim 1500 medewerkers. Een van de grote concurrenten is het Duitse beursgenoteerde Brenntag.

Goed gespreid

IMCD is qua afzet goed gespreid over verschillende eindmarkten, zoals de verf-, plastic- en rubberindustrie, alsmede de defensieve sectoren voeding, farma en persoonlijke verzorging. IMCD vormt de schakel tussen circa 1580 fabrikanten van chemicaliën en circa 27.000 afnemers wereldwijd, waaronder AkzoNobel en DSM.

Deze beursgang in juni 2014 ging gepaard met de uitgifte van nieuwe aandelen, hard nodig om de met schuld overladen balans weer op orde te brengen. De laatste jaren heeft IMCD weer enkele grote overnames gedaan met name in Noord-Amerika waar het nu ook geografische dekking heeft.

Beleggen in IMCD

IMCD opereert in een groeimarkt en heeft een sterke marktpositie. De waardering van het aandeel is daar ook zeker naar. Een belegger die sinds de beursgang in het aandeel zit heeft de aandelenkoers ruim drie keer over de kop zien gaan. Ons actuele advies op IMCD ook op basis van technische analyse vindt u in onze koerswijzer onder de rubriek logistiek.

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Verkooptips: cijfers deden ABN Amro geen goed
UitgelichtErik Klooster, 22 nov 2019 10:00

Verkooptips: cijfers deden ABN Amro geen goed

Het aandeel ABN Amro reageerde negatief op de kwartaalcijfers. En dan is er nog het witwasonderzoek bij de bank dat voor onzekerheid onder beleggers zorgt. Daarom staat ABN Amro bij ons op de verkooplijst. Ons verkoopadvies is ter kennismaking gratis toegankelijk voor niet-abonnees. Net als twee andere verkooptips.

0 0