Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Peter Schutte

IMCD

IMCD (www.imcdgroup.com) werd in 1995 afgesplitst van Internatio-Müller, dat later verder ging als Imtech. IMCD, voluit Internatio-Müller Chemical Distribution, is actief in de logistieke sector met de wereldwijde handel in chemicaliën. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.

Onder leiding van verschillende private equity-huizen maakte IMCD sinds de afsplitsing een forse groei door, vooral door een lange rij overnames. IMCD is actief in ruim 30 landen en telt ruim 1500 medewerkers. Daarmee mag het concern zich tot de top-5 in de wereld rekenen. Een van de grote concurrenten is het Duitse beursgenoteerde Brenntag.

IMCD is qua afzet goed gespreid over verschillende eindmarkten, zoals de verf-, plastic- en rubberindustrie, alsmede de defensieve sectoren voeding, farma en persoonlijke verzorging. IMCD vormt de schakel tussen circa 1580 fabrikanten van chemicaliën en circa 27.000 afnemers wereldwijd. Belangrijke klanten/toeleveranciers zijn onder meer AkzoNobel en DSM.

Sinds 2010 was IMCD grotendeels in handen van de Amerikaanse durfkapitalist Bain Capital, dat het bedrijf in juni 2014 naar de Amsterdamse beurs bracht. Deze beursgang ging gepaard met de uitgifte van nieuwe aandelen, hard nodig om de met schuld overladen balans weer op orde te brengen. Door de hoge rentelasten was IMCD de laatste jaren voor de beursgang verliesgevend geweest. De verhouding nettoschuld/ebitda is sinds de beursgang teruggelopen van 5,5 naar 3,0, en hierdoor worden ook onderaan de streep weer zwarte cijfers geschreven.

Een sterke kapitaalbasis is nodig om een actieve rol te blijven spelen in de nog sterk gefragmenteerde distributiemarkten voor met name speciale chemie, waar het concern actief in is. Door een nieuwe onderhandse herplaatsing houdt Bain Capital nog 15,6% van de stukken.

IMCD

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel AMG neemt adempauze
AdviesMichiel Pekelharing, vandaag 15:59

AMG neemt adempauze

Op de beurs staat AMG onder druk na de publicatie van ogenschijnlijk goede tweedekwartaalcijfers. De terugval biedt een mooi instapmoment met het oog op de groeikansen voor de komende jaren.

0 0
Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0