Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Biotech | Twee ‘nieuwe’ reuzen ruim door grens van $100 mrd

0 0 Leestijd ongeveer

Terwijl de markt vandaag de dag alleen maar aandacht lijkt te hebben voor de mega-succesvolle farmabedrijven Eli Lilly en Novo Nordisk, zijn er in de Verenigde Staten twee sectorgenoten die eveneens records blijven breken.

Inmiddels zijn beide aandelen ruim de grens van $100 mrd beurswaarde gepasseerd. Vorige week vielen Vertex Pharmaceuticals en Regeneron Pharmaceuticals extra op met all time highs in een relatief slecht beursklimaat.


Vertex, heeft een sterke focus op de ontwikkeling van moleculen die zich richten op specifieke genentische mutaties en is vooral bekend is vanwege de verschillende medicijnen op het gebied van taaislijmziekte. Naast taaislijmziekte richt Vetex zich ook voor andere ziekten zoals alfacidracidurie (AATD) en sikkelcelziekte en wordt er samengewerkt op het gebied van gen-editing technologieën met bedrijven zoals CRISPR Therapeutics.

Breed scala

Regeneron heeft een breed scala aan goedgekeurde medicijnen en geneesmiddelen in ontwikkeling voor onder meer oogziekten, ontstekingsziekten en diverse vormen van kanker. Daarnaast staat Regeneron bekend om haar ebola- en covid-19-medicijnen en samenwerkingsverbanden met grote farmaceuten zoals Sanofi.

Lees ook Lauwe koersreactie is waarschuwingssignaal

Inmiddels heeft Vertex (ticker VRTX) een beurswaarde van $124,6 mrd en is Regeneron $110,5 mrd waard. Tegenover de relatief hoge waardering staan grote pluspunten in de vorm van een stabiele jaarlijkse omzetgroei en vooral ook een ijzersterke balans met snel oplopende oorlogskas. Het enige wat nog ontbreekt is een dividend. <

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.