Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Target | Retailer kent grillig koerspatroon

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van de Amerikaanse retailer Target heeft de afgelopen 52 weken forse bewegingen vertoond. De kwartaalcijfers versterkten de golven alleen maar.

Na een aanvankelijke daling tot $103 ging de koers na meevallende kwartaalcijfers in een half jaar bijna 80% omhoog tot $182. Daarna begon een geleidelijk verval. De koers van Target daalde 8,0% tot $143,27 in aanloop naar de afgelopen kwartaalcijferpresentatie.

Terugkeer naar groei in 2024

Uit die cijfers blijkt dat de operationele marge in het eerste kwartaal met 5,3% iets hoger lag dan een jaar geleden. De omzet ($24,5 mrd) daalde echter 3,2% en autonoom zelfs 3,7%. Deze omzetdaling lag in het midden van de vooraf afgegeven bandbreedte, maar zal beleggers toch zijn tegengevallen.

Target heeft immers de verwachting afgegeven in 2024 een terugkeer naar groei te realiseren. Het verhaal is echter bekend: consumenten hebben het momenteel lastig door inflatie en gestegen rentekosten.

Verwachtingen Target

Target ziet wel dat consumenten op meerdere vlakken weer iets meer gaan besteden en ook dat er normalisatie in consumentengedrag optreedt. Na de coronapandemie hadden consumenten behoefte aan uitjes buitenshuis. Inmiddels wordt er weer meer besteedt aan (discretionaire) uitgaves voor in het huis en ook aan kleding.

Target verwacht in het tweede kwartaal weer een bescheiden omzetgroei van 0-2% te realiseren, gelijk aan de verwachting voor het hele jaar. Positief is ook dat verliezen door diefstal waarschijnlijk tegen het plafond aanzitten. De winstverwachting voor 2024 ligt op $8,60-9,60.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.