Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Dividendfonds | Rendement loopt terug in lastige aprilmaand

0 0 Leestijd ongeveer

Het rendement voor het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds sinds de start in juli 2023 is in de lastige aprilmaand teruggelopen van +12,5%  naar +8,6%.

Het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds, het beleggingsfonds gebaseerd op de succesvolle en onder onze abonnees populaire Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, heeft een lastige aprilmaand achter de rug, vooral door een dipje in het algemeen sentiment.

De koers daalde van €112,47 per 1 april naar €108,56 per 1 mei. Op 1 juli 2023 ging het fonds van start op een koers van €100,00, dus het rendement van het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds bedraagt in tien maanden tijd +8,56% (inclusief kosten en ontvangen en herbelegd dividend).

Amerikaanse aandelen hebben een weging van in totaal 68,8%, wat inclusief de twee zwaargewichten Parker Hannifin en Broadcom is. Die twee sterkhouders van het dividendfonds bleven ook in april prima liggen en beide aandelen noteren nog steeds rond recordniveaus.

Datzelfde geldt overigens ook voor de drie andere grootste posities in het dividendfonds, Curtiss-Wright, KLA en Microsoft. Het laatste aandeel bewees bij de presentatie van de kwartaalcijfers eind april onder meer dat het nu al geld kan verdienen aan kunstmatige intelligentie.

Aanmelden voor de maandelijkse Dividendnieuwsbrief

Het zwaarstwegende Europese aandeel in het dividendfonds bleef Wolters Kluwer en ook voor dit AEX-aandeel geldt dat de koers in april hooguit een klein stapje terug deed, maar ondertussen weer vrijwel op piekniveau staat.

Genuanceerder ligt dat voor LVMH, waarvan de koers dit voorjaar wel serieus onder druk staat. Het luxeconcern presenteerde vorige maand het laagste groeicijfer in het eerste kwartaal sinds 2016 (als we coronajaar 2020 buiten beschouwing laten). Bij de derde grote Europese positie, L’Oréal, is er qua koersontwikkeling weer geen vuiltje aan de lucht. Naast Wolters Kluwer zijn overigens Ahold Delhaize en DSM-Firmenich twee andere posities in het dividendfonds met een notering aan het Beursplein.


Diploma voor Diageo

In het dividendfonds werd in april, net als in de voorbeeldportefeuille, één wijziging gedaan met de verkoop van de Britse producent van sterke dranken Diageo, vooral vanwege de achterblijvende jaarlijkse dividendgroei en ook vanwege de verwachte toenemende weerstand tegen alcohol. Vervanger voor – net als Diageo – een weging van zo’n 2% was de eveneens Britse distributeur Diploma PLC. Dit aandeel maakte deze maand meteen een mooie koerssprong na een nieuwe overname en sterke halfjaarcijfers.

Het belegd vermogen in het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds bedroeg per 1 mei ruim €6,2 mln. Volgende maand publiceren wij een nieuwe stand van zaken van het dividendfonds.

In het spoor van de Dividendportefeuille
Net als de voorbeeldportefeuille belegt het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds in tientallen kwaliteitsaandelen uit ontwikkelde landen (zie regional/valutaverdeling), met een jaarlijks groeiend dividendinkomen uit de portefeuille en een optimaal rendement op lange termijn door het herbeleggen van dividend. Voor de belegger betekent dit dat de volledige portefeuille gevolgd kan worden door middel van slechts één transactie. Door aanschaf van het fonds wordt automatisch deelgenomen in de strategie van de Dividendportefeuille, inclusief alle wijzigingen. De ISIN-code van het fonds is NL00150001B1.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.