Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Actueel advies

Pharming | Koers knalt omhoog na uitstekend nieuws, hoe nu verder?

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van het aandeel Pharming steeg 15% deze week. Enkele dagen eerder dan verwacht ontving het bedrijf goedkeuring om een lucratief medicijn te gaan verkopen in de VS.

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) heeft goedkeuring verleend voor het gebruik van Joenja, de commerciële naam voor leneolisib, bij patiënten van 12 jaar en ouder met de zeldzame immuunziekte APDS. Pharming begint in april met een uitgebreid team de verkoop van hun tweede goedgekeurd product, dat bovendien het eerste werkzame medicijn is voor APDS.

De goedkeuring gaat gepaard met een mijlpaalbetaling aan licentiegever Novartis en een andere partij van $10,5 mln. Bij het bereiken van latere verkoopmijlpalen kan nog tot maximaal $190 mln aanvullende betalingen volgen. Daarnaast zal Pharming oplopende royalty’s betalen op de nettoverkoop.

Bovenop de omzet in 2022 van $205 mln (+3%) voor het middel Ruconest, mikken analisten op een verwachte piekomzet voor Joenja omtrent €300 mln. De brutoprijs per behandeling per jaar bedraagt $547.000.

APDS

APDS is een uiterst zeldzame ziekte die nog maar tien jaar geleden werd ontdekt, maar wel met een genetische test kan worden aangetoond. Er zijn naar schatting 1500 patiënten wereldwijd, waarvan er meer dan 500 geïdentificeerd zijn door het bedrijf (200 hiervan in de Verenigde Staten).

De goedkeuringsbeslissing door het Europese geneesmiddelenbureau EMA wordt na het eerder dit jaar aangekondigde uitstel verwacht in de tweede jaarhelft. Er volgen ook aanvragen in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Japan.

Aandeel Pharming blijft op ‘kopen’

Na enkele zenuwachtige handelsweken door de perikelen omtrent de toegang tot de kastegoeden bij de failliete Silicon Valley Bank veerde de koers van aandeel Pharming ruim 15% op na de goedkeuring van Joenja. Al bij al een bescheiden koerswinst die uitdrukt dat er tijd nodig zal zijn voor het maximaal benutten van het commerciële potentieel.

De goedkeuring is nochtans een cruciale stap voor Pharming die de markt nog steeds maar matig apprecieert. Het aandeel Pharming blijft daarom koopwaardig.

  • Auteur | Geert Talloen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.