Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fastned

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Invesco | Activa die gaan profiteren van overgangsjaar

0 0 Leestijd ongeveer

De economische vertraging in 2022 was groter dan waar Invesco op anticipeerde. Toch verwacht de vermogensbeheerder dat 2023 een overgangsjaar wordt en adviseert beleggers niet te defensief te zijn.

Vanwege de groter dan verwachte economische vertraging in 2022 verwacht Invesco dat de groei van het wereldwijde bbp in 2023 daalt naar 3% en dat sommige economieën in een recessie belanden. De markten worden daarbij het hardst getroffen door de hoge inflatie, monetaire verkrapping en stijgende obligatierentes.

Inflatieverloop

Het verloop van de inflatie wordt cruciaal. In het basisscenario gaat Invesco ervan uit dat de groei van de wereldwijde inflatie begin volgend jaar vertraagt, wat centrale banken in staat stelt het aantal renteverhogingen terug te schroeven. Halverwege 2023 zal de rente pieken en eind volgend jaar volgen de eerste renteverlagingen.

De analist denkt dat de inflatie zodoende over heel 2023 daalt, maar wel boven de doelstellingen van veel centrale banken blijft. Een van de gevolgen zal zijn dat de rentes op langlopende staatsobligaties dalen en rendementscurves vlakker worden. Invesco heeft daarom zijn opinie over staatsobligaties verlaagd naar ‘houden’ en die van bedrijfsobligaties verhoogd naar ‘kopen’.

Rendementpotentie

Zodra duidelijk wordt dat de verkrapping van de Federal Reserve in zicht is zal de dollar verzwakken. De combinatie van een dalende rente en een zwakkere dollar kan volgens Invesco een edelmetaal als goud en activa uit opkomende markten ondersteunen. Invesco verwacht aan het einde van het eerste kwartaal een transitie van krimp naar herstel die belangrijk wordt voor beleggers.

In een herstelfase bieden cyclische activa zoals aandelen vaak de hoogste rendementen, waardoor beleggers niet te defensief moeten zijn. Invesco denkt dat in deze transitiefase industriële metalen goed kunnen presteren.