Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Grafiek van de Dag | Blijft Gamestop een mysterie?

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel gamestop is van de meest besproken én bekritiseerde beleggingen van 2021. Ook dit jaar blijft de game-verkoper de gemoederen bezig houden.

Gaming is een van de spannendste onderdelen van de techsector. Het is een ongekende groeimarkt, waarvan de waarde naar verwachting zal stijgen van $173,7 mrd in 2021 naar $315 mrd in 2027. Een game-aandeel dat de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, is Activision Blizzard, waarvan de overname door Microsoft in januari bekend werd gemaakt. De techreus telt $68,7 mrd neer voor de spellenmaker.

Deze overname was een mooie opsteker voor Warren Buffett, die in oktober een flinke positie in Activision Blizzard had opgebouwd en de waarde van dat belang met een slordige $100 mln zag stijgen. Uiteraard ontkende Buffett voorkennis over de deal te hebben gehad, hoewel hij een goede vriend is van Microsoft-oprichter Bill Gates.

Gamestop…

Een aandeel uit de game-sector dat vorig jaar de gemoederen flink bezighield, is Gamestop. Het bedrijf verhandelt computerspellen op fysieke dragers en verkoopt die in fysieke winkels, terwijl steeds meer gamers hun spellen tegenwoordig downloaden. Het bedrijf wordt daarom door menigeen als een achterhaalde belegging gezien, maar dat verhinderde vorig jaar een grote groep particuliere beleggers niet om zich te verenigen en het aandeel massaal aan te schaffen – en daarmee een aantal grote short-sellers in ernstige problemen te brengen. Onderliggend zag het er echter nog niet zo slecht uit als de critici beweerden, en de beleggers die het aandeel kochten onderkenden deze verborgen waarde. De verkoop van fysieke games is stabieler dan verwacht, zoals we bijvoorbeeld eind vorig jaar al bij Nintendo zagen.

Nog steeds wordt Gamestop door de meeste beleggers niet als serieuze optie gezien voor een investering in de game-sector, maar het bedrijf  is nog altijd springlevend en er wordt volop gespeculeerd over de toekomst. De directie wil er vooralsnog niet veel over kwijt, maar wel is al bekend dat Gamestop werkt aan een marktplaats waar NFT’s (non-fungible tokens) kunnen worden verhandeld, een soort digitale eigendomsbewijzen.

…werkt aan de winkel

Ook nam Gamestop de afgelopen anderhalf jaar (management)personeel van Apple, Chewy, Amazon en Google in dienst en werkte het bedrijf het overgrote deel van de schuld weg, van $485,5 mln in 2020 naar $46,2 mln in 2021. Het bedrijf heeft $1,4 mrd in kas. Momenteel is Gamestop een van de aandelen waar het meeste onderzoek naar wordt gedaan, en op verschillende forums putten enthousiaste beleggers zich uit in het ontcijferen van cryptische tweets van het management.

Wat betreft nadere berichtgeving van Gamestop, kijken veel beleggers reikhalzend uit naar morgen, 22 februari (22-2-’22). Veel analisten en nieuwsmedia zijn echter kritisch over de geheimzinnigheid van het management, en zien hierin vooral een gebrek in visie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.