Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Portefeuilles Johan Brinkman, 2 feb 2022 11:54

Herstel na weken van dalingen

0 0 Leestijd ongeveer

In onze zeven voorbeeldportefeuilles was afgelopen week herstel zichtbaar na weken van dalingen. Naar boven en naar beneden waren grote uitschieters.

Na twee weken van dalingen was er weer een winstweek voor de Dividendportefeuille, waarmee het jaarverlies werd teruggebracht tot -7,4%. De stroom kwartaal- en jaarcijfers zorgde wel voor een aantal grote koersbewegingen, met vooral een negatieve hoofdrol voor Teradyne, dat 20% inleverde.

Nog meer tech

In de Offensieve portefeuille moesten beleggers stalen zenuwen hebben om de koersfluctuaties van ASML, ASMI en Besi te ondergaan en wat betreft Besi gold dat ook voor de Portefeuille NL. Dat aandeel boekte uiteindelijk nog een kleine weekwinst, terwijl ook het eerder zwaar afgestrafte CM.com met een plus afsloot.

De ETF-portefeuille herstelde mee met de markt. Dat gold ook voor de automatisering- en robotisering-ETF, maar die heeft nog wel even te gaan voordat er een positief jaarrendement staat. In deze ETF zitten veelal middelgrote en kleinere technologiebedrijven. ‘Technologie’ en ‘klein’ was in januari ongeveer de slechtst mogelijke combinatie op de beurs.

Koerswinsten

Ook de Hoogdividendportefeuille kende een prima week, met onder meer opvallende koerswinsten voor de Duitse (her)verzekeraars Münchener Rück en Allianz, chemiereus BASF en het Amerikaanse nutsbedrijf Consolidated Edison.

In de Pensioenportefeuille was de ETF op de Europese olie- en gassector de uitblinker, gevolgd door de iShares Core MSCI EM IMI ETF. Ook het obligatiedeel van de portefeuille kende een prima week, vooral dankzij obligaties uit opkomende landen. Goud won 0,8% in euro’s.

Lockdowns China
In de Defensieve Portefeuille viel het verlies op van het Janus Henderson Horizon Asian Dividend  Fund. Chinese aandelen bereikten de laagste koers van de afgelopen 52 weken. De economie in China krijgt een duw omdat steeds meer steden in lockdown gaan vanwege de verspreiding van het coronavirus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ