Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Advies Jonathan van der Mark, 8 dec 2021 17:55

Koersdreun voor Alset Ehome International

0 0 Leestijd ongeveer

Startup Alset Ehome International ging begin deze week zwaar onderuit, nadat het aandeel de afgelopen anderhalve maand al behoorlijk had ingeleverd. Er is inmiddels wel heel veel slecht nieuws ingeprijsd.

Een van de redenen om vroeg in te stappen in een veelbelovende startup, is het enorme potentieel rendement. Dat hier echter een bovengemiddeld risico tegenover staat, bleek afgelopen maandag. De Amerikaanse beurswaakhond SEC maakte toen bekend onderzoek te doen naar SolarCity, een startup van Tesla Energy.

Het onderzoek vindt plaats na claims over misstanden met zonnepanelen die naar buiten zijn gebracht door een ex-werknemer. Zo zou Tesla een verhoogd risico op brandgevaar hebben verzwegen. De claims van de klokkenluider moeten uiteraard nog door de SEC worden geverifieerd, maar veel beleggers besloten daar niet op te wachten. Eén van de bedrijven die daarvan de gevolgen ondervonden, is mijn recente tip Alset Ehome International.

Niet de eerste koersdreun

Alset is een bouwer van zogenoemde smarthomes, woningen met veel slimme en schone technologie. Inclusief, jawel, de zonnepanelen van Tesla Energy. Het aandeel Alset kreeg op maandag een koersdreun van ruim 40% te verwerken. Dat was niet het eerste onheil voor beleggers in dit aandeel, want sinds mijn koopadvies op 22 oktober is de koers met maar liefst 66,8% gedaald.

Het negatieve sentiment rond het aandeel is voor een belangrijk deel te wijten aan het verwaterende effect van enkele recente aandelenemissies. Dit gegeven speelt ook een rol bij de grote koersdaling van maandag, aangezien Alset ook na het nieuws over SolarCity nog een emissie deed.

Veel slecht nieuws ingeprijsd

Hoewel ik ten tijde van mijn tip al rekening had gehouden met een aantal emissies, had ik vanzelfsprekend niet gerekend op een dergelijk sterk koersverval. Ook al niet omdat de ceo op een koers van $4 – de huidige koers ligt net boven de $0,60 – zelf aandelen inkocht. Ook had het bedrijf eerder nog bekendgemaakt de eerste dertig smarthomes gereed te hebben voor het lanceren van een REIT – met dividend dus.

Nu de koers zo hard is gedaald, is er wel heel veel slecht nieuws in de koers geprijsd. Ik acht de kans op een kentering van het negatieve sentiment, gepaard gaand met een aanzienlijk koersherstel, dan ook duidelijk groter dan de kans op verder verval. Hoewel door de verwatering het koerspotentieel minder groot is dan voorheen, handhaaf ik het koopadvies. Hierbij teken ik vanzelfsprekend wel aan dat het risico met dit aandeel bovengemiddeld groot is.

De auteur heeft een positie in Alset Ehome International

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!