Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Karel Mercx, 15 nov 2021 11:05

Disney investeert in de toekomst

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Walt Disney leverde in na publicatie van de kwartaalcijfers. Deze dip biedt echter een mooi moment om de stukken op te pakken. De media- en entertainmentgigant gaat flink investeren in de verschillende business units.

Disney zal in in 2022 $8-9 mrd in nieuwe films en series investeren, die steeds minder vaak Engelstalig zullen zijn. Daardoor zal de groei van de streamingdiensten van Disney zal aanhouden. Er zijn nu 179 miljoen abonnementen verdeeld onder ESPN+ (17,1 mln), Hulu (43,8 mln) en Disney+ (118,1 mln). Dat is een groei van 48% ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf herhaalde bij de kwartaalcijfers dat aan het einde van 2024 Disney+-winstgevend zal zijn en dat er dan 230 à 260 miljoen Disney+-abonnementen zullen zijn.

Sport is een ander belangrijk onderdeel van Disney. 90% van de meest bekeken Amerikaanse tv-programma’s betreft sport. ESPN heeft geïnvesteerd in de NFL en heeft de rechten gekocht van 2023 tot 2033.

Nieuwe attracties

Disney is ook flink aan het investeren in zijn attractieparken. Meerdere attracties zijn toegevoegd en de komende tijd worden er ook nog allerlei attracties gebouwd in de parken, zoals de langverwachte indoor-achtbaan ‘Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind’ in Disney World, die begin 2022 geopend zal worden. Daarnaast is er een app gelanceerd waardoor navigeren door parken en het plannen van activiteiten nog eenvoudiger worden. Er is bijvoorbeeld een virtuele rij waardoor je wat anders kan gaan doen in je wachttijd.

Hoge marges parken en cruises

Afgelopen kwartaal was het eerste kwartaal dat alle attractieparken van Disney weer open waren en dat alle vier de Disney-schepen zijn uitgevaren. Het is daarnaast positief voor Disney dat de VS de grenzen weer heeft geopend voor toeristen die gevaccineerd zijn. Er komt een vijfde schip aan in 2022, een zesde in 2024 en een zevende in 2025.

De prijzen voor de trips zijn heel hoog. Een week varen in Europa kost ongeveer €2000 per persoon. De cfo denkt dat bezoekers van parken en cruises zonder problemen prijzen zullen betalen die een stuk hoger liggen dan in 2019. Wanneer de corona-pandemie voorbij zouden daardoor de marges op het hoogste niveau ooit komen te liggen.

Instapmoment

De koers van het aandeel daalde 7,1% na de kwartaalcijfers omdat beleggers meer Disney+-abonnementen hadden verwacht en meer winst in het afgelopen kwartaal. Dit is een mooi moment om de aandelen Disney op te pakken. 

Aandeel Walt Disney kerngegevens

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!