Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 20 jul 2021 10:33

Beurzen vandaag | ASR, Fugro, JET

0 0 Leestijd ongeveer

Na de stevige verliezen van maandag laten de Europese beurzen vanmorgen een herstel zien. Een koopadvies van Deutsche Bank zet het aandeel ASR flink hoger. Ook Fugro is in trek. Daarentegen ligt de eerdere winstwaarschuwing van JET beleggers nog zwaar op de maag.

Nederland | ASR

In lijn met de overige aandelenmarkten in Europa is de Amsterdamse beurs vanmorgen hoger van start gegaan. Na ongeveer drie kwartier handel staat de AEX-index op 726,73 punten (+0,8%). Blikvanger onder de hoofdfondsen is ASR. Analisten van Deutsche Bank verhoogden hun advies voor de verzekeraar van ‘houden’ naar ‘kopen’. Daarbij trokken ze hun koersdoel op van €40 naar €41. Dit jaar is het aandeel ASR tot dusver met circa 4 procentpunt achtergebleven bij de Europese verzekeringssector. Volgens Deutsche Bank krijgen beleggers waarschijnlijk weer meer oog voor kwaliteitsnamen zoals ASR en biedt de koers een goed instapmoment.

Fugro gaat met een koerswinst van circa 3% aan kop in de AMX-index. Herstel van de olieprijs doet het aandeel goed. Daarnaast gaat het bedrijf samen met Arcadis de gemeente Amsterdam helpen met het herstel van bruggen en kademuren in het centrum van de stad.

De winstwaarschuwing die Just Eat Takeaway vorige week gaf, galmt nog steeds na. Met een verlies van circa 2,7% is het aandeel een van de sterkste dalers onder de hoofdfondsen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • ASR +3,8%
 • Fugro +2,9%
 • Aegon +2,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Just Eat Takeaway -2,6%
 • Akzo Nobel  -2,8%
 • Flow Traders -0,4%

Europa| Sterke cijfers UBS    

De aandelenmarkten in Europa toonden vanmorgen herstel. Na een half uur handel staat de Eurostoxx 50 ruim 1% in de plus op een stand van 3974,35 punten. Corona-angst zorgde maandag nog voor forse verliezen op de beurzen. Het cijferseizoen breekt deze week goed los en dat kan de stemming wellicht helpen opklaren. De resultaten van UBS werden vanmorgen alvast goed ontvangen. De Zwitserse bank rapporteerde over het tweede kwartaal een nettowinst van $2 mrd, een sterke stijging van 63% vergeleken met vorig jaar. Het aandeel noteert vanmorgen 4,6% hoger.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Münchener Rück +2,4%
 • Bayer +2,39%
 • Schneider +2,23%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:


VS | Angst voor deltavariant      

De Amerikaanse beurzen zijn maandag met een flink verlies gesloten door zorgen over de snelle verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. De kans dat overheden versoepelingen terugdraaien en daardoor het economisch herstel in gevaar brengen is reëel. De Dow Jones eindigde 2,09% lager op 33.962,04 punten. Voor de breed samengestelde S&P 500 was er een verlies van 1,59%. Technologiebeurs Nasdaq hield de schade beperkt met een daling van 1,06%.

Hekkensluiter in de Dow Jones was vliegtuigfabrikant Boeing (-4,2%). Ook de bankaandelen stonden fors onder druk vanwege de daling van de lange rente. JPMorgan Chase verloor 3,25% en Goldman Sachs eindigde met een verlies van 2,76%. In de Dow Jones sloot geen enkel aandeel in de plus.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -4,9%
 • American Express -4,2%
 • Honeywell International -4,2%

GRAFIEK VAN DE DAG | Electrolux

Het aandeel Electrolux AB verliest vanmorgen bijna 10% en is daarmee de sterkste daler in de Stoxx600. De Zweedse elektronicaproducent publiceerde zwakker dan verwachte kwartaalcijfers en waarschuwde voor de negatieve gevolgen van tekorten en vertragingen in de toeleveringsketen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.