Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Actueel Jeroen Boogaard, 30 mrt 10:56

Beurzen vandaag | Aegon, InPost, BAM

0 0 Leestijd ongeveer

Met een openingswinst van 0,3% schuurt de AEX-index weer tegen de 700-punten grens aan. Zorgen over de liquidatie van het Amerikaanse hedgefonds Archegos Capital maken plaats voor aanhoudend optimisme over de snelle vaccinatiecampagne in de VS.

Bankaandelen en verzekeraars zijn de grootste winnaars in de vroege handel. Zo gaat Aegon met een winst van circa 3% aan kop in de AEX-index. ING noteert ruim 2% hoger. De financiële sector stond gisteren nog onder druk door de teloorgang van het Amerikaanse hedgefonds Archegos Capital.

InPost

Op de lokale markt verliest InPost 0,8% na publicatie van de jaarcijfers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes spon vorig jaar garen bij de sterke stijging van de online verkopen. De omzet verdubbelde naar 2,5 mrd zloty, ofwel circa €536 mln. Het aangepaste ebitda steeg met 186% naar 1,0 mrd zloty.

BAM

Verder was er bedrijfsnieuws van BAM. De bouwer heeft zijn Zwitserse dochter BAM Swiss verkocht aan de Zwitserse vastgoedonderneming Implenia. De verkoopsom is niet bekendgemaakt, maar zal beperkt zijn. BAM Swiss draait een jaaromzet van slechts €45 mln. Toch noteert de koers 1% hoger op het nieuws. Het concern zal zich waarschijnlijk uit meerdere landen terugtrekken, om de balans te repareren en het risicoprofiel te verbeteren.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Aegon +2,9%%
 • Unibail-Rodamco +2,9%
 • ING +2,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • IMCD -0,4%
 • Unilever -0,3%
 • Arcadis -0,2%

EUROPA| Bankaandelen veren op   

De beurzen in Europa zijn vanmorgen hoger geopend. Na een halfuur handel stond de Eurostoxx50 circa 0,50% in de plus op een stand van 3.903,46 punten. In de VS verloopt de vaccinatiecampagne zeer voorspoedig. Volgens president Joe Biden komt 90% van de Amerikanen de komende drie weken in aanmerking om gevaccineerd te worden.

Ook de heropening van het Suezkanaal doet de stemming goed. De export-gevoelige DAX-index stijgt naar een nieuw record. Er zijn geen dalers in de Eurostoxx50. Bankaandelen weten zich te herstellen van de klappen die de afgelopen dagen werden opgelopen door de teloorgang van het Amerikaanse hedgefonds Archegos Capital. Ook Volkswagen (+2,1%) ligt er goed bij.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • BNP Paribas +1,95%
 • Volkswagen +2,11%
 • ING Groep +1,43%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

– 

VS | Ondergang hedgefonds    

De beurzen in New York kenden gisteren geen grote schommelingen. De ondertoon blijft positief dankzij het enorme infrastructuurplan van president Joe Biden en het vooruitzicht van een snelle heropening van de Amerikaanse economie. De Dow Jones (+0,30%) steeg naar een nieuwe all-time high, de S&P500 (+0,09%) bleef onveranderd. Techaandelen zetten hun underperformance echter door, waardoor de Nasdaq 0,6% inleverde.

Het dreigende faillissement van het Amerikaanse hedgefonds Archegos Capital Management zorgde voor verliezen in de financiële sector. Zo verloor Citigroup 2% en JPMorgan 1,6%. Volgens de Wall Street Journal werd het hedgefonds gedwongen om voor $30 mrd aan posities te sluiten. De verplichte verkoop van grote aandelenblokken resulteerde in een verdere daling van ViacomCBS (-4.86%) en Discovery (-1,47%). Beide aandelen zijn in een week tijd vrijwel gehalveerd.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walgreens Boots +1,57%
 • Procter & Gamble +1,56%
 • Coca-Cola +1,52%

Grootste dalers Dow Jones:

 • JPMorgan Chase -1,55%
 • American Express -0,94%
 • Disney -0,57%

Grafiek van de dag | Credit Suisse

Het aandeel Credit Suisse verloor gisteren circa 14% en was daarmee de hekkensluiter in de pan-Europese Stoxx 600 index. De Zwitserse bank waarschuwde voor een mogelijk significant verlies in het eerste kwartaal doordat een Amerikaans hedgefonds niet aan zijn marge-verplichtingen kon voldoen.

Daardoor moest Credit Suisse deze posities met verlies sluiten. Hoewel de bank geen namen noemt, gaat het volgens de Financial Times om het New Yorkse hedgefonds Archegos Capital. Vanmorgen herstelde de koers van Credit Suisse licht (+1%).


Een deel van dit artikel is niet beschikbaar. Accepteer eerst marketing cookies om de volledige inhoud te bekijken.

Uit de podcast Voorkennis: luister hier verder

AGENDA

Dinsdag 30 maart:

18:00, HAL, jaarcijfers

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.