Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden

Breed gespreid grondstoffenbedrijf met mooie toekomst

0 0 Leestijd ongeveer

De omstandigheden zijn de komende tijd gunstig voor een belegging in grondstoffen. Onze tip van de week is in vele van deze markten vertegenwoordigd, maar legt zich tegelijkertijd steeds verder toe op de belangrijkste grondstoffen voor de toekomst.

Het Amerikaanse Teck Resources kan gezien worden als een soort beleggingsfonds voor grondstoffen. Het scala is zeer breed, met posities in onder andere koper, molybdeen, nikkel, kolen, zink en olie. De onderneming noemt zichzelf Canada’s grootste gediversifieerde grondstoffenbedrijf. Het is niet alleen actief in de winning met grondstoffen, maar ook in de andere stadia van het verwerkingsproces, tot smelten en raffineren toe. Dit alles doet Teck vooral in VS, Canada, Peru en Chili.

Zes koopargumenten voor Teck Resources

Op dit moment zie ik Teck Resources als ideale belegging voor een positie in de grondstoffenmarkt. Daar heb ik niet minder dan zes redenen voor. De eerste hiervan is mijn verwachting dat de komende tijd de prijzen van alle grondstoffen omhoog zullen gaan omdat de coronavaccinaties en het extreem verruimende beleid van overheden en centrale banken zorgen voor economische hoogconjunctuur. Een breed gespreid grondstoffenbedrijf is dan ideaal.

Mijn tweede reden om Teck te tippen is mijn verwachting dat de bullmarkt in grondstoffen zal overgaan in een bullmarkt voor ‘groene’ grondstoffen als koper. Teck zal in 2023 100% meer koper verkopen dan in 2020, omdat er dan een grote mijn (Quebrada Blanca) in Chili in productie gaat. Koper was in 2020 al goed voor 27% van de totaalomzet van Teck en dat zal de komende jaren veel meer gaan worden. Dit gaat wel ten koste van het profiel van Teck als breed gespreid beleggingsfonds voor grondstoffen, maar dat is juist goed. Ik denk namelijk dat de huidige bullmarkt voor sommige grondstoffen – zoals olie – weleens een van de laatste kan worden.

De derde reden dat ik enthousiast ben over Teck, is dat het bedrijf meer dan de helft van zijn grondstoffen verkoopt met een levertijd van minder dan drie maanden. In een bullmarkt voor grondstoffen zijn kortlopende contracten duurder dan langlopende contracten. Daar komt bij –mijn vierde reden – dat Teck ook op de lange termijn een gezond perspectief heeft. Het heeft meerdere mijnen in eigendom die de komende vijftig tot honderd jaar nog zullen produceren.

De vijfde reden voor deze kooptip is dat de wereldwijde inflatie gaat toenemen. Inflatie zorgt er altijd voor dat grondstoffenbedrijven gaan handelen tegen een hogere waardering. Daarbij heeft Teck een sterke balans, en dat is mijn zesde en laatste reden. De drie belangrijkste ratingbureaus geven de onderneming allemaal het predikaat ‘investment grade’. Het bedrijf koopt daarnaast eigen aandelen in, waardoor het uitstaande aandelen de laatste vier jaar is gedaald van 570 miljoen naar 523 miljoen.

Koopmoment voor aandeel

Afgelopen week hebben grondstoffen de grootste daling sinds oktober laten zien. Dat biedt een mooie kans om het aandeel Teck Resources op te pakken.

Teck Recources - Aandeelinformatie

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!