Updates

Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Actueel advies

Advieswijziging | Arcadis heeft de wind in de rug

0 0 Leestijd ongeveer

Advies- en ingenieursbureau Arcadis staat aan de vooravond van een sterke groei. Met dank aan de groene investeringsgolf en omvangrijke stimuleringspakketten in infrastructuur in de VS en Europa.

Na een turbulente periode hebben beleggers het aandeel Arcadis weer definitief omarmd. Vanaf eind oktober is de koers met circa 60% opgelopen. Directe aanleiding waren de onverwacht goede kwartaalcijfers, maar ook de verkiezingswinst van Joe Biden deed het aandeel goed. Onder de aankomende Amerikaanse president zal er meer aandacht komen voor klimaatverandering, duurzame energie en een schoon milieu.

Er staan massale investeringen op stapel, ook in infrastructuur. Nu de Democraten de meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat de meerderheid hebben, is de kans groter geworden dat de plannen worden goedgekeurd.

Groeikansen

Arcadis gaat hiervan profiteren. De totale Amerikaanse markt, inclusief Brazilië, is goed voor een derde van de concernomzet. Het bedrijf heeft in de VS een goede positie in de milieu-, water- en inframarkten. Ook Europa gaat flink investeren in duurzaamheid.

Wereldwijd vertegenwoordigen de milieu- en watermarkten 36% van de omzet van Arcadis. Infrastructuur heeft een omzetaandeel van 24% en de gebouwenmarkt is goed voor 40%. Die laatste markt is het meest conjunctuurgevoelig, ook omdat private klanten hier een relatief groot deel (65%) van de omzet genereren. De verduurzamingsopgave biedt echter ook hier groeikansen.

Alles overziend mag Arcadis zich opmaken voor een versnelling van de omzet- en winstgroei in de komende jaren, waarbij vooral Noord-Amerika de kar moet gaan trekken. De nieuwe financiële doelstellingen zijn volgens mij haalbaar en zullen de winst in 2023 mogelijk boven de €2,00 per aandeel uittillen.

Aandeel Arcadis naar ‘houden’

Anders dan de concurrentie, deed Arcadis de laatste jaren nauwelijks overnames. Maar nu de schulden zijn afgebouwd, verwacht ik een actievere rol in de consolidatieslag die gaande is. Dit kan de winst een extra impuls geven. Sinds mijn koopadvies van februari 2019 is de koers verdubbeld.

Met een verwachte k/w van 17,1 voor 2022 is het aandeel nu geen koopje meer. Vergeleken met de concurrenten Sweco (k/w 29,1), WSP Global (28,1) en TetraTech (31,7) blijft de onderwaardering wel bestaan, maar toch is het verstandig om even een pas op de plaats te maken. Ik verlaag het koopadvies naar ‘houden’.

De auteur heeft een positie in Arcadis

Strategie Arcadis
Arcadis gaf medio november een update van de strategie voor de periode 2021-2023. Het bedrijf wil de autonome omzetgroei versnellen naar circa 5% per jaar en de operationele ebita-marge opkrikken naar meer dan 10%, tegen 8,2% in 2019. Deze margedoelstelling lijkt zonder meer haalbaar, mede gezien de kostenbesparingen van de laatste jaren en de toenemende digitalisering van de dienstverlening.

Over de eerste negen maanden van 2020 maakte de marge al een mooie sprong, van 7,9 naar 8,6%. Bovendien is de marge van 10% in het verleden al eerder gehaald. Dat gaat echter niet op voor de autonome groei, die in de afgelopen tien jaar nooit boven de 4% uitkwam en vaak ruim daaronder bleef steken. Toch is er ruimte voor een aanzienlijke groeiversnelling, gegeven de grootschalige investeringspakketten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!