Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Slechte week door corona

0 0 Leestijd ongeveer

Onze voorbeeldportefeuilles hebben een slechte week achter de rug, met vooral zware verliezen afgelopen maandag. Dat kwam vooral door het coronavirus, maar ook kwartaalcijfers zorgden voor grote koersbewegingen.

In de Offensieve portefeuille daalden afgelopen week bijna alle fondsen. De Nederlandse chipmachinebouwers behoorden tot de grootste verliezers. Ook de vooruitzichten voor chipfabrikant Intel zijn niet goed. De beheerders halen dit bedrijf uit portefeuille tegen de slotkoers van 27 oktober. Ook HelloFresh en Just Eat Takeaway gaven terrein prijs.

In de ETF-portefeuille gingen de iShares Automation & Robotics ETF, de iShares Gold Producers ETF en de iShares S&P 500 IT Sector ETF met 2,5 tot 5,0% het hardst onderuit. In de Defensieve portefeuille waren de grootste verliezen voor de technologieaandelen Cisco en Microsoft, en voor farmaceut Roche.

In de Dividendportefeuille waren er slechts vijf kleine stijgers, allemaal afkomstig uit de Verenigde Staten. Vaak was dat na meevallende kwartaalcijfers, zoals bij Teradyne, VF Corp, Abbott Laboratories en CSX. Monolithic Power, dat deze week cijfers publiceert, en Becton Dickinson profiteerden van gunstige berichtgeving van sectorgenoten en van bedrijfsspecifiek nieuws.

Ook in de Pensioenportefeuille kreeg het aandelensegment de grootste klappen. Vooral de zwakke prestatie van Europese aandelen viel op. Aandelen uit opkomende landen presteerden juist heel redelijk. In de Portefeuille NL waren OCI, Besi en AkzoNobel de grootste verliezers en waren Pharming en ING de zeer kleine lichtpuntjes.

Ondanks het negatieve sentiment sloten zes van de negentien aandelen in de Hoogdividendportefeuille de week af met een kleine winst, aangevoerd door het Amerikaanse nutsbedrijf Consolidated Edison, dat per saldo ruim 2% steeg na onder meer een koersdoelverhoging door de analisten van Morgan Stanley. Op 5 november komt deze Dividend Aristocrat met kwartaalcijfers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!