Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Dividend Menno van Hoven, 29 sep 2020 14:00

Dividendnieuws | Techfondsen hard omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

In tegenstelling tot in Europa, was er in de Verenigde Staten wel veel nieuws op dividendgebied. In Nederland is het belangrijkste bericht dat Eurocommercial Properties dit jaar mogelijk toch nog een dividend uitkeert.

Eurocommerical Properties

Eind augustus kondigde Eurocommercial Properties (ECP) aan dit jaar misschien alsnog een interimdividend uit te keren, afhankelijk van de financiële resultaten per 30 september. Een eventueel dividend zal worden bekendgemaakt na de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 29 oktober. ECP stelt een uitkeringsverplichting te hebben, als de onderliggende resultaten dat toelaten, om de status van ‘fiscal investment institution’ te behouden.

Het aandeel ECP daalt in 2020 ruim 60%. Vorig jaar werd er nog bruto €2,18 dividend uitgekeerd, wat bij de huidige koers een onrealistisch hoog dividendrendement van bijna 22% geeft. Als ECP dit jaar nog een dividend betaalt, zal dat fors lager zijn dan in 2019. Daarmee komt dan een einde aan een lange reeks van jaarlijkse verhogingen.

Bonduelle

De Franse producent van conserven en verse maaltijden betaalt dit jaar een lager dividend van €0,40 per aandeel. Bonduelle, dat na een aantal overnames de laatste jaren het grootste deel van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt, heeft een dividendrendement van 2,1% bij een koers van iets minder dan €20. De ex-dividenddatum is nog niet bekend.

WPP

Reclamereus WPP gaat opnieuw dividend uitkeren. Het Britse bedrijf, dat in 2020 ruim 43% van zijn waarde verliest op de beurs, schrapte begin dit jaar het slotdividend vanwege corona. In november zal een flink lager interimdividend van 10 pence (vorig jaar 22,7 pence) betaald worden. De ex-dividenddatum is 8 oktober.

General Mills

Voormalig Dividendportefeuille-aandeel General Mills gaat na ruim drie jaar weer meer dividend uitkeren. Het kwartaaldividend wordt met ruim 4% verhoogd tot $0,51 per aandeel en biedt een dividendrendement van 3,4%.

Lockheed Martin

De producent van de Joint Strike Fighter gevechtsvliegtuigen verhoogt het dividend met ruim 8% tot $2,60 per aandeel. Het is alweer het achttiende jaar op rij van dividendverhogingen door het defensiebedrijf. Overigens staat Lockheed Martin op de clustermunitielijst van de AFM, waardoor de meeste Nederlanders er via hun broker niet in kunnen beleggen. Het dividendrendement is 2,7%.

Texas Instruments

Ook Texas Instruments stelt niet teleur, met een ruim 13% hoger dividend van $1,02 per kwartaal. Ook dit aandeel behoort tot de buitencategorie binnen de techsector, met nu zeventien jaar op rij van verhogingen. Het dividendrendement blijft, ondanks de hoogste koers ooit, relatief gezien hoog met 2,9%.

Realty Income

Dividendportefeuille-aandeel Realty Income, tevens opgenomen in de Hoogdividendportefeuille van Beleggers Belangen, verhoogt voor de vierde keer dit jaar het dividend, dat maandelijks wordt uitgekeerd. Net als de vorige keer gaat het om een minimale verhoging van 0,2%, tot $0,234 cent per maand. Het nieuwe jaarlijkse dividend van $2,81 geeft een dividendrendement van 4,6%. Vergeleken met sectorgenoten doet het aandeel het dit jaar prima met een koersverlies van ‘slechts’ 16%.

Microsoft

Technologiereus Microsoft doet precies wat je mag verwachten van het succesvolle bedrijf: een dividendverhoging van afgerond 10% tot $0,56 per kwartaal. Het is voor de technologiereus het achttiende jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Mede door de recent teruggevallen beurskoers stijgt het dividendrendement tot 1,1%.

Verizon

Telecomreus Verizon verhoogt het kwartaaldividend dit jaar met 2% tot $0,6275 per aandeel. Het dividendrendement gaat daardoor naar 4,2%.

Herstel dividend gaat door
Na de golf van geschrapte en verlaagde dividenden in de maanden maart, april en mei, zien we de laatste tijd weer steeds meer herstelacties waarbij de uitkering na één dividendloos kwartaal wordt hervat. Onder meer sportschoenenretailer Foot Locker, cosmecticabedrijf Estée Lauder en kledingketen Guess herstelden in september het dividend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.