Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 2 sep 10:41

Beurzen vandaag | (Walmart) Flink in het groen

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen blijven gewoon verder stijgen met een plus van 1,3% voor de AEX in de ochtendhandel, aangevoerd door de technologiesector. De Amerikaanse beurzen sloten ook hoger gisteren met Walmart als opvallende uitschieter.

NEDERLAND

De AEX noteert kort na opening al snel 1,3% hoger op bijna 560 punten met de bekende technologienamen als grootste stijgers, geheel in navolging van de Verenigde Staten, waar techaandelen ondanks de vaak hoge waarderingen gewoon weer de stijgende lijn hebben opgepakt na een tijdelijke terugval. Philips, ASML en Besi winnen elk rond 2% en ook Adyen, ASMI en Just Eat Takeaway behoren tot de grotere winnaars. Grote negatieve uitschieters zijn er eigenlijk niet, met vastgoed en bankaandelen als verliezers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Philips +2,4%
 • Besi +2,2%
 • ASML +2,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Eurocommercial Properties -1,8%
 • Aegon -1,3%
 • Air France-KLM -1,3%

EUROPA | Pernod Ricard

Ook elders in Europa zijn beleggers positief gestemd met een plus van 1,2% voor de Eurostoxx50. Duitse aandelen zijn in trek vandaag met Linde en Adidas als grootste stijgers zonder specifiek bedrijfsnieuws. Dat was er wel voor het Franse Pernod Ricard, na Dividendportefeuille-aandeel Diageo de grootste producent van sterke dranken wereldwijd.

Ook Pernod, dat met jaarcijfers kwam, heeft het zwaar vanwege Covid-19 met een flink lagere winst en omzet. Wel was de winstdaling van 13,7% beter dan de eerder voorspelde 15% en bovendien verhoogde Pernod het dividend opnieuw flink, ondanks de flink lagere cashflow en de oplopende schuldpositie. Beleggers zetten het aandeel na een weifelende opening ruim 2% hoger op €144,75.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Adidas +3,1%
 • Linde +2,9%
 • Kering +2,8%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Banco Santander -1,2%
 • Banco Bilbao -1,2%
 • Telefónica -0,6%

VS | Walmart (in de) Plus

De Dow sloot gisteren 0,8% hoger op 28.645 punten en staat daarmee weer op winst in 2020. De Nasdaq100 en S&P500 bereikten hoogste standen ooit na sterke koerswinsten voor technologieaandelen. Opvallende uitschieter binnen de Dow was retailgigant Walmart met +6,3% op $147,59, goed voor nog maar weer eens een nieuwe hoogste koers ooit. Walmart, dat eerder profiteerde van het nieuws dat het één van de mogelijke kopers van TikTok in de VS is, kwam wederom met goed nieuws voor beleggers met de aankondiging dat het  een concurrent voor het succesvolle Amazon Prime lanceert.

Walmart Plus is een abonnementsdienst die klanten extraatjes oplevert waaronder onbeperkte gratis bezorging, korting op benzine en boodschappen doen zonder in de rij te hoeven staan. Met een prijs van $98 per jaar of $12,95 per maand is Walmart Plus, dat vanaf 15 september beschikbaar is, net iets goedkoper dan Amazon Prime.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walmart +6,3%
 • Dow Inc +4,8%
 • Salesforce.com +3,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Johnson & Johnson -1,2%
 • Travelers -1,2%
 • Chevron -1,0%

Grafiek van de Dag

Walmart blijft records breken met gisteren een nieuwe hoogste koers ooit op het nieuws dat het later deze maand een concurrent voor Amazon Prime op de markt brengt. Eerder profiteerde het aandeel van de retailer al van het nieuws dat het samen met Microsoft in de race is om de Amerikaanse activiteiten van TikTok over te nemen. Dit jaar plust het aandeel 24% en is de beurswaarde opgelopen tot $424 mrd. Beleggers betalen met een k/w van 28 inmiddels wel een stevige prijs voor Walmart.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.