Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Candriam | Twee beleggingskansen voor restant 2020

0 0 Leestijd ongeveer

Candriam rekent op een sterk herstel in Europa en ziet beleggingskansen in opkomende landen

Candriam rekent op een sterk herstel in Europa doordat de Europese indices relatief veel cyclische bedrijven bevatten. Daardoor zouden ze tijdens een herstelfase hoger kunnen opveren. Candriam verwacht dat deze fase in het tweede halfjaar aanbreekt en onder meer de banksector garen zal spinnen bij dit herstel. De banken zijn historisch laag gewaardeerd en presteren goed als de activiteit weer aantrekt.

Candriam denkt dat beleggers op dit moment mogelijke winststijgingen van de banken in 2021 en 2022 onderschatten, wat kan zorgen voor een krachtig herstel van de sector. Candriam heeft zijn blootstelling aan Europese aandelen en bedrijfsobligaties verhoogd.

Groeilanden

Verder ziet Candriam aantrekkelijke rendementen voor aandelen en obligaties uit groeilanden. Twee derde van de aandelenindex van de groeilanden bestaat uit aandelen uit China, Taiwan en Zuid-Korea. In die landen werd de coronacrisis relatief goed bestreden en is het pandemierisico lager dan elders in de wereld.

Volgens Candriam presteren groeilanden doorgaans beter wanneer het groeiverschil ten opzichte van de ontwikkelde landen toeneemt, wat de komende jaren het geval zou moeten zijn. Dit effect kan versterkt worden als de waarde van de Amerikaanse dollar verder verzwakt.

China

De Chinese groei, die aan het begin van dit jaar een forse klap kreeg, is sinds het tweede kwartaal aan het herstellen. Candriam verwacht dat China dit jaar een positieve groei van bijna 2% moet kunnen realiseren, om vervolgens vanaf eind 2020 weer even snel te groeien als vóór de coronapandemie. Daarom heeft de vermogensbeheerder zijn posities in China vergroot.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.