Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

4 nieuwe aankopen voor de Dividendportefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

De verkoopgolf deze week biedt een mooi moment om de kaspositie van 8,4% eindelijk in te zetten. Ik kies voor vier nieuwe aankopen en gebruik het restant om een positie in de portefeuille iets te vergroten.

De Dividendportefeuille deed afgelopen week een stap terug met Accor, LVMH, L’Oréal, Marriott en SEB als grootste dalers. Schlemiel was echter VF Corp. De (sport)kledingfabrikant verspeelde op weekbasis 12% na een outlookverlaging door een afzwakkende groei bij Vans en een omzetdaling bij Timberland. Grote uitschieter was Intel met +10% na ijzersterke resultaten. Ook werd het dividend met 5% verhoogd.

Vier nieuwe aankopen

Na lang wikken en wegen heb ik besloten de resterende kaspositie van 8,4% vlak voor het belangrijke Europese dividendseizoen te investeren in vier nieuwe aandelen. Ik kocht op 28 januari voor 2% een nieuw belang in het Zweedse Castellum op SEK233,50. Dit is een van de grootste Zweedse vastgoedfondsen. Het bedrijf heeft een goed gespreide portefeuille van vooral kantoren, overheidsgebouwen en logistiek vastgoed in Zweden, Finland (Helsinki) en Denemarken (Kopenhagen). Het dividend van Castellum, dat halfjaarlijks uitkeert, wordt nu 22 jaar op rij verhoogd en biedt een rendement van 2,9%. Ook nieuw is het Zwitserse Tecan Group, dat ik kocht op een koers van CHF278. Tecan maakt geavanceerde automatiserings- en detectieproducten voor laboratoria. Een schuldvrije balans en sterke groeivooruitzichten op lange termijn wegen zwaarder dan de pittige waardering. Het dividend is met 0,8% laag maar kan de komende jaren nog flink omhoog.

Verder koop ik nieuwe posities van 2% in de eerder getipte aandelen Roper Technologies en Bristol-Myers. Van de resterende 0,4% cash koop ik extra aandelen SEB op €124,60 na de koerstik. In de dividendspecial van volgende maand zal ik wat uitgebreider ingaan op de nieuwe namen Tecan en Castellum.

Alle nieuwe aankopen worden nadrukkelijk gekocht voor de zeer lange termijn. De waarderingen van Tecan, Castellum en Roper zijn hoog, maar dat is nu eenmaal de realiteit voor wie anno 2020 wil beleggen in de betere dividendaandelen. Verwacht dan ook zeker geen koersexplosie op korte termijn. Centraal staat het dividend, dat voor alle aandelen de komende jaren een sterke groei zal laten zien. Met deze laatste ronde aankopen is de Dividendportefeuille weer volledig belegd.

  • Rendement 2020: +0,2%
  • Rendement sinds start (6 september 2011) : +246,2%
SEB in mineur
SEB, de Franse producent van kleine huishoudelijke apparatuur, kreeg maandag intraday een flinke tik. De beurskoers leverde 6% in tot €120,90. Oorzaak is de sterke aanwezigheid van SEB in China, goed voor bijna een kwart van de omzet. HSBC verlaagde het advies voor SEB, dat een productiefaciliteit in coronavirusgebied Wuhan heeft, van ‘kopen’ naar ‘houden’. Het koersdoel ging van €179 van €150.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!