Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Lezersvragen Jeff Thijssen, 20 apr 16:00

Is een effectenrekening bij Etoro interessant?

0 0 Leestijd ongeveer

Etoro brengt geen transactie-, dividend- en servicekosten in rekening voor beleggers in aandelen. Dat lijkt op het eerste oog aantrekkelijk, maar er zijn belangrijke nadelen.

Eind 2019 hebben we de tiende editie van ons brokeronderzoek gepubliceerd. Etoro is daarin niet meegenomen, met als voornaamste reden dat beleggers er geen euro-rekening kunnen aanhouden. In de praktijk betekent dit wanneer een belegger €10.000 stort, Etoro dit bedrag automatisch omzet naar Amerikaanse dollars. Over die dollars loopt u valutarisico. Daarbij brengt Etoro vrij hoge kosten in rekening voor deze omwisseling.

Orderuitvoerding

Geen transactiekosten voor aandelen klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar u geeft daarvoor de kans op de beste uitvoering van uw order op. Het verschil tussen de bied- en de laatprijs is bij deze aanbieder over het algemeen ruimer. Hierdoor neemt de kans op een ongunstige uitvoering van uw order toe en maakt u indirect alsnog kosten.

Dergelijke indirecte kosten kunnen dermate hoog oplopen dat aanbieders die wel transactiekosten in rekening brengen uiteindelijk voordeliger kunnen zijn. Om een juiste keuze te maken voor een Nederlandse broker raden we u aan om ons brokeronderzoek door te nemen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.