Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Verhaal van de Week Johan Brinkman, 26 nov 2019 17:00

Brokeronderzoek 2019: opnieuw twee winnaars

0 0 Leestijd ongeveer

De winnaars van het Brokeronderzoek 2019 zijn bekend. Op de combinatie van handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service wisten twee brokers de (soms goedkopere) concurrentie achter zich te laten. 

uitslag brokeronderzoekIedere belegger heeft een of meerdere brokers nodig om zelf actief aandelen of beleggingsfondsen te kunnen kopen of verkopen. Het Brokeronderzoek biedt beleggers inzicht in de kosten die gemoeid zijn met transacties in, en het aanhouden van, diverse beleggingsinstrumenten. Ook laten we per aanbieder zien in welke landen en instrumenten beleggers kunnen investeren en wat de verdere plus- en minpunten van de diverse brokers zijn.

Beleggers Belangen heeft de kosten en handelsmogelijkheden onder de loep genomen door twee voorbeeldportefeuilles fictief aan te schaffen bij alle brokers. Zoals iedere keer, benadrukken we dat het kostenklassement  is gebaseerd op deze twee specifieke beleggingsportefeuilles op de peildatum. Ook voor de andere rangschikkingen geldt als momentopname 1 oktober 2019.

Overstappen van broker? Lees eerst het tweeledige rapport
Voor wie denkt dat overstappen altijd loont: lees eerst het volledige Brokeronderzoek, want een paar kanttekeningen zijn op zijn plaats. De informatievoorziening omtrent de uitslag van ons Brokeronderzoek is verdeeld in tweeën. Hier lees je alles over het kostenaspect van de brokers. En hier lees je alles met betrekking tot handelsmogelijkheden, service en gebruiksgemak.

Anders samengestelde portefeuilles hadden tot een andere klassement kunnen leiden. Ons kostenklassement is zodoende ook niet bij iedere portefeuille maatgevend. Het onderzoek en de rangschikkingen hebben verder geen betrekking op de bedrijfsvoering of de voorwaarden van de brokers. We raden beleggers dan ook aan om die altijd goed te bestuderen. Het opvallendste verschil met het vorige onderzoek is nieuwkomer Flatex, die het beste scoort op kosten.

Winnaars van het Brokeronderzoek

Op basis van de rangschikkingen van alle onderdelen bepalen we de winnaars van het brokeronderzoek. Net als vorig jaar wegen de kosten voor 50%, de handelsmogelijkheden voor 25% en gebruiksgemak en service samen ook voor 25% mee. Het is dit jaar de tiende keer dat Beleggers Belangen het brokeronderzoek presenteert. Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de onderzoeksopzet in grote lijnen hetzelfde gehouden als de voorgaande negen keren.

brokeronderzoek onderdelen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ