Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 18 apr 09:00

HSBC | Verhoging advies maar verlaging koersdoel Unilever

0 0 Leestijd ongeveer

Het coronavirus laat ook sporen na op aandelen uit de defensieve sector Consumer Staples, zoals Unilever.

De subsectoren Voeding, Persoonlijke Verzorging en Huishoudelijke Producten staan gezamenlijk bekend als Consumer Staples. Een defensieve sector die – niet verrassend – in het eerste kwartaal 10% beter heeft gepresteerd dan de brede beursindex, stelt HSBC. Wel heeft het coronavirus het consumptiepatroon veranderd, en dat heeft verschillende gevolgen voor de omzet- en winstontwikkeling van de Europese consumer staples-bedrijven.

De virusuitbraak heeft geleid tot een toename van thuiswerken, een afname van het buiten de deur eten en tot minder reizen. Als de situatie normaliseert zullen deze trends weer draaien, maar niet helemaal, meent HSCB. Volgens de bank zullen meer mensen thuis blijven werken dan vóór de coronacrisis. Ook is de merkentrouw van consumenten deels veranderd door de gedwongen overstap op huismerken in plaats van A-merken.

Favorieten

HSBC verlaagde zijn verwachtingen voor de operationele winst voor bijvoorbeeld L’Oréal met ruim 16% voor 2020 en ruim 12% voor 2021. HSBC handhaaft het houdadvies, maar verlaagt wel het koersdoel met 12,5% tot €245. Voor Unilever schroeft de bank de winstverwachtingen met respectievelijk 7 en 5% terug. Na de recente koersdaling wordt het advies voor Unilever verhoogd naar ‘houden’ bij een met €3 verlaagd koersdoel van €44.

De sectorfavorieten van HSBC zijn Danone (koersdoel €70), Reckitt Benckiser (koersdoel 7000 pence) en Beiersdorf (koersdoel €118). Volgens HSBC profiteert de zuiveldivisie van Danone van de trend om meer thuis te eten. Reckitt Benckiser is het enige bedrijf uit de sector waarvoor HSBC de verwachtingen (iets) opwaarts heeft bijgesteld, met name als gevolg van de sterker dan verwachte groei van de divisie Huishoudelijke Producten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.