Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen

Actueel advies

Arcadis snoert critici de mond

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Arcadis schoot na de jaarcijfers met bijna 16% omhoog. Eindelijk zijn ook de laatste critici overtuigd van de succesvolle turnaround bij het ingenieursbedrijf.

Arcadis heeft het jaar sterk afgesloten. In het vierde kwartaal steeg de netto-omzet met 9% naar €660 mln. Analisten hadden op €634 mln gerekend. Op vergelijkbare basis trok de omzetgroei aan naar 5%, tegen 3% in het derde kwartaal.

Deze fraaie autonome-groeispurt was mede te danken aan een herstel in de drie probleemregio’s: Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië (samen goed voor 16% van de omzet). Daarnaast trok de omzet in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk sterk aan en bleef de groei in Noord-Amerika op een goed niveau.

Ook de winst ontwikkelde zich beter dan verwacht, met een stijging van de operationele ebita van 36% naar €60 mln. Daarmee verbeterde de winstmarge van 7,2% naar 9,0%, tegenover de consensus van 8,5%. Over het gehele jaar ging de netto-omzet met 6% (3% autonoom) omhoog naar €2,6 mrd. De operationele ebita stijgt met 18% naar €209 mln, wat een margesprong impliceert van 7,3% naar 8,1%.

Helemaal onder de streep resteert slechts een nettowinst van €12 mln, door de afboeking van €82,4 mln op de biogascentrales in Brazilië. Gecorrigeerd hiervoor verdiende Arcadis €125 mln, oftewel €1,42 per aandeel (+41%). Het dividend wordt met 19% opgetrokken naar €0,56 per aandeel. Arcadis rekent dit jaar op een verdere margeverbetering naar 8,5 tot 9,5%.

Te lage waardering Arcadis

Ofschoon het bedrijf op nagenoeg alle fronten overtuigt, zijn er nog wel verbeterpunten. Zo is het lek bij architectuurdochter CallisonRTKL nog niet boven en was de cashgeneratie door problemen met nieuwe software in de VS aan de zwakke kant. De achterstand in facturering verwacht Arcadis dit jaar in te lopen, waardoor het werkkapitaal weer zal zakken.

Met een schuldgraad van slechts 1,4 is het bedrijf allang uit de gevarenzone. Ik mik dit jaar op een wpa van €1,55, wat een bescheiden k/w van 15,4 oplevert. Een verdere herwaardering ligt voor de hand, nu het bedrijf definitief heeft afgerekend met zijn probleemdossiers. Het koopadvies blijft staan.

De auteur heeft een positie in Arcadis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!