Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

DWS legt uit waarom beleggers denken immuun te zijn

0 0 Leestijd ongeveer

Kort na de paniek over het coronavirus zijn de financiële markten alweer bezig aan een herstelrally. De S&P500 staat inmiddels weer op het niveau van voordat de uitbraak wereldnieuws werd.

DWS stelt dat de S& 500 net als tijdens de rally van 2019 opnieuw profiteert van koersstijgingen, zonder dat dit is gerelateerd aan bedrijfswinsten. Voor 2020 wordt voor de S&P500 een winststijging van 8,5% verwacht, terwijl de verwachtingen van de bedrijfswinsten op de middellange termijn somber zijn.

Waar de S&P500 sinds juli 2019 met maar liefst 17% steeg, zijn de winstverwachtingen voor 2020 inmiddels met 3,6% gedaald. Hiervoor zijn vooral cyclische sectoren verantwoordelijk. DWS ziet de technologiesector als de enige positieve uitschieter. Die wist in 2019 de hoge verwachtingen voor het vierde kwartaal op rij te overtreffen.

Immuun voor economische besmetting

Wellicht dat beleggers denken immuun te zijn voor economische besmetting, omdat ze ervan uit gaan dat door het juiste vaccin (steunmaatregelen) van centrale banken zij toch wel zullen genezen. De People’s Bank of China heeft de eerste injectie inmiddels toegediend. DWS waarschuwt echter dat tegenvallende resultaten wel degelijk besmettelijk zijn. Zelfs als het virus snel wordt ingedamd is de economische schade namelijk fors.

De vermogensbeheerder verwacht bovendien dat de economische kosten nog ver na de piek van het aantal infecties blijven stijgen. Dit zal niet alleen in het eerste kwartaal maar ook in het restant van het jaar effect hebben op bedrijven die afhankelijk zijn van Chinese toeristen of van Chinese consumenten in het algemeen, of bedrijven met productiefaciliteiten in de Chinese provincie Hubei.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.