Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Waarom Lyxor voor 2020 de voorkeur geeft aan Europese aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Lyxor verwacht dat in 2020 de Europese aandelenmarkten dankzij beleidsmaatregelen gaan inlopen op de Amerikaanse aandelenmarkten, maar waarschuwt wel dat deze trend tijdelijk kan zijn.

De analisten verwachten voor zowel de Europese als Amerikaanse aandelenmarkten een vlakke ontwikkeling van de bedrijfswinsten. Recente onderzoeken tonen aan dat Europese bedrijven het afgelopen jaar hun prijzen te vaak ongewild hebben moeten verlagen. Tegelijkertijd ziet Lyxor dat de winstmarges bij Europese bedrijven op peil blijven en dat zij kunnen profiteren van een toenemend groeimomentum.

Lyxor ziet opwaarts potentieel Europese aandelen in 2020

De huidige waarderingen in Europa bieden volgens Lyxor opwaarts potentieel. Beleggers die in 2018 en 2019 de Europese aandelenmarkten de rug toekeerden, zouden dan ook in 2020 kunnen terugkeren. De belangrijkste reden hiervoor is volgens de vermogensbeheerder dat de politieke risico’s verschuiven. Het afgelopen jaar stonden de Europese aandelenmarkten onder druk door brexit, verkiezingen in verscheidene Europese landen (en de daarmee samenhangende dreiging van toenemend politiek extremisme), wisseling van de wacht bij de Europese Commissie en de ECB, en onzekerheid door het protectionistische beleid van de VS.

Lyxor verwacht dat in 2020 de spanningen rond de handelsoorlog zullen afnemen en dat dit samen met het soepele monetaire Europese beleid zal bijdragen aan een milde conjuncturele opleving in Europa. In het bijzonder verwachten de analisten een herstel in Duitsland en, in mindere mate, Italië. Daarom heeft Lyxor het advies voor Europese aandelen verhoogd naar ‘houden’, hetzelfde advies dat voor Amerikaanse aandelen geldt. Lyxor ziet daarbij in Europa vooral kansen voor cyclische sectoren en geeft de voorkeur aan industriële goederenaandelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.