Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

DWS voorziet stagnatie maar geen recessie

0 0 Leestijd ongeveer

De Duitse vermogensbeheerder DWS verwacht dat in 2020 de wereldwijde economische groei stagneert, maar voorziet geen recessie.

DWS denkt dat het ruime monetaire beleid van centrale banken en de afnemende politieke onzekerheden ervoor zorgen dat er in 2020 geen wereldwijde recessie plaatsvindt. De groei zal volgend jaar naar verwachting stagneren op het niveau van 3,1%.

Voor de VS voorspelt de vermogensbeheerder een groeivertraging van 2,2 naar 1,6%. Voor de eurozone wordt gerekend op een daling van 1,1 naar 0,9%. De euro zal daarbij zijwaarts bewegen ten opzichte van de dollar, naar €1,15. Volgens DWS betekent dat echter niet dat het einde van de cyclus voor de Amerikaanse munt al in zicht is.

Verder verwacht DWS geen ‘harde landing’ voor China. Wel zal de groei afnemen, van 6,2 naar 5,8%. Tegenover deze trend staat een versnelling van de groei in de opkomende markten van 4,2 naar 4,4%.

IT en financials

DWS schat in dat de aandelenprijzen voorlopig ondersteund worden door ontspanning in het handelsconflict tussen de VS en China en door voorspeld herstel van de bedrijfswinsten. Het grootse opwaarts potentieel ziet DWS voor aandelen in Europa en opkomende markten. Vooral de IT-sector en wereldwijde financiële sector zijn daarbij interessant. De vermogensbeheerder verwacht dat nutsbedrijven en vastgoed volgend jaar aanmerkelijk minder zullen presteren, onder meer vanwege de relatief grote klimaattransitierisico’s in deze sectoren.

Wat betreft de obligatiemarkten verwacht DWS dat de rendementen langere tijd laag blijven en beleggers meer risico moeten nemen om positieve rendementen te behalen. Het aantrekkelijkst vindt de vermogensbeheerder risico-gecorrigeerde bedrijfsobligaties die in euro’s zijn uitgegeven en de creditrating investment grade hebben.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.