Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Duitsland (nou goed, Oostenrijk ook) domineert het weeknieuws rond onze portefeuilles

0 0 Leestijd ongeveer

In een week waarin nog steeds geen handelsovereenkomst is gesloten tussen de VS en China, waarin brexit Europa nog steeds in bedwang houdt, is het Duitsland dat de scepter zwaait binnen onze portefeuilles. 

Het Duitse BASF viel als onderdeel van de Hoogdividendportefeuille weer eens in positieve zin op. De gehele chemiesector veerde op, waardoor ook de chemiereus steeds verder van het dieptepunt van een aantal maanden terug wist te klimmen. En er was nog meer goed nieuws uit Duitsland, ditmaal in de Offensieve portefeuille, waar het Duitse Allianz op weekbasis de grootste stijger was.

Dat goede nieuws van het Oostfront was zeer welkom, nadat vorige week het Duitse Wirecard uit de Offensieve portefeuille was verwijderd en het deze week de beurt was aan een ander aandeel uit het Duitse taalgebied. Het Oostenrijkse S&T zakte door de stoploss en werd verkocht.

Van Duitsland naar grotere schaal

De handelsovereenkomst tussen China en de VS, of het niet bereiken daarvan, bleef ook deze week het nieuws en de aandelenmarkten domineren. En ook de brexit doet nog steeds een flinke duit in het zakje.

Maar ook het rentebeleid van de centrale banken viel deze week op. In 2019 zijn er tot dusver namelijk 54 renteverlagingen geweest. Verlagingen die volgens Karel Mercx nodig zijn, aangezien het nog steeds slechte cijfers regent.

Die lage rente is trouwens goed nieuws voor de techologie-ETF in onze ETF-portefeuille. Grote techbedrijven worden namelijk steeds vaker als alternatief gezien voor obligaties.

En terug naar Nederland

Op het Beursplein viel nog een bedrijf op dat wellicht aan haar financiële conditie moet werken. Basic-Fit behoort deze week zowel in de Portefeulle NL als in de Offensieve portefeuille namelijk tot de grootste verliezers.

Het complete overzicht van de portefeuilles updates vindt u hieronder:

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.