Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 20 okt 2019 11:00

Pessimisme biedt koopkansen

0 0 Leestijd ongeveer

Uit de Citi Global Economic Surprise Index komt naar voren dat economische cijfers de afgelopen periode beter waren dan verwacht. De opgaande lijn sinds augustus is volgens Optimix vooral het gevolg van beter dan verwachte cijfers in de VS en Japan. Cijfers in Europa en China blijven teleurstellen.

Optimix stelt vast dat de motor van de wereldeconomie niet op alle cilinders draait en verwacht dat beleidsmakers de haperende cilinders weer in de juiste cadans brengen. Op deze manier zal een wereldwijde recessie mild zijn of voorkomen worden. Wel zal in dat geval de werkgelegenheid op het huidige hoge niveau moeten blijven, omdat ontwikkelde economieën drijven op consumentenbestedingen.

Onderwogen in aandelen

Vooralsnog blijft Optimix licht onderwogen in aandelen, maar de strategie voor het vierde kwartaal is om de aandelenweging te verhogen. De vermogensbeheerder wil aandelen kopen waarvan de koers is gedaald door negatief sentiment.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.