Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 6 okt 10:00

BlackRock positief over VS, negatief over Azië

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

De effecten van de monetaire beleidsmaatregelen die centrale banken hebben genomen zullen volgens BlackRock doorsijpelen naar de reële economie en bijdragen aan een verlenging van de huidige groeicyclus.

Wel rekent de BlackRock op een hobbelig hersteltraject doordat protectionisme een onzekere factor blijft. De VS en China voeren de komende periode weer handelsoverleg dat wellicht kan leiden tot een wapenstilstand, maar BlackRock acht een handelsovereenkomst onwaarschijnlijk.

Verder denkt de vermogensbeheerder dat de marktverwachtingen voor een renteverlaging door de Fed overdreven zijn. Het is allerminst zeker dat Amerikaanse centrale bank zal reageren op de gevolgen van de handelsoorlog met een soepeler monetair beleid.

Advieswijzigingen

Als gevolg van deze ontwikkelingen is BlackRock positief over Amerikaanse aandelen. Naast het monetaire beleid van de VS wijst de vermogensbeheerder op het gezonde niveau van de Amerikaanse consumentenuitgaven.

Verder is het advies voor Europese aandelen verhoogd naar ‘neutral’ dankzij onder meer de gematigdere houding van de ECB. Voor de opkomende markten is het advies verlaagd naar ‘neutral’ vanwege te optimistische markverwachtingen voor Chinese stimuleringsmaatregelen. De grootste kansen ziet de vermogensbeheerder in Mexico en Brazilië.

Tot slot heeft BlackRock zijn advies voor zowel Japanse als Aziatische aandelenmarkten verlaagd naar ‘underweight’. Potentiële risico’s zijn sneller dan verwachte economische vertraging in China en een onverwacht negatieve ontwikkeling in de handelsoorlog. Daarnaast is in Japan per 1 oktober de belasting op consumptieartikelen verhoogd van 8 naar 10%. In het verleden hadden dit soort belastingverhogingen een negatieve invloed op de Japanse economie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.