Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 25 sep 2019 13:06

TomTom houdt slag om de arm

0 0 Leestijd ongeveer

TomTom overweegt om volgend jaar eigen aandelen in te kopen, maar legt zich nog nergens op vast.

Op de Capital Markets Day kregen beleggers een klein inkijkje in wat ze de komende jaren van TomTom mogen verwachten. De onderneming voorspelt dat de omzet van de divisie Location Technology de komende jaren met 10% groeit. Dat impliceert een vertraging ten opzichte van de 27% van het afgelopen halfjaar. De backlog in dit segment komt uit op €1,6 mrd. Voor de consumententak – goed voor ruim 40% van de omzet – waagde het bedrijf zich niet aan een voorspelling.

TomTom overweegt inkoop eigen aandelen

Het concern voorspelt dat de free cashflow als percentage van de omzet de komende jaren gemiddeld op 10% of hoger uitkomt. Dat is iets meer dan de 9% waar de onderneming dit jaar op afstevent. De onderneming maakte verder bekend de hoge onderzoeksuitgaven iets terug te schroeven en de balans tegen het licht te houden.

Mogelijk biedt de kaspositie ruimte voor een aandeleninkoopprogramma, maar voorlopig legt TomTom zich nergens op vast. De beleggersdag geeft geen aanleiding om het houdadvies aan te passen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!