Updates

Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Hildo Laman

TomTom

TomTom (www.TomTom.com) levert navigatiediensten en apparaten aan bedrijven en particulieren. Het is groot geworden met de verkoop van de bekende navigatiekastjes voor automobilisten, de Portable Navigation Devices (PND). De afgelopen jaren zijn er echter alternatieven voor dit product gekomen: steeds vaker zit navigatieapparatuur al ingebouwd in auto’s, maar ook op smartphones zitten digitale kaarten en navigatiemogelijkheden. De omzet uit PND’s stagneert daardoor al een aantal jaren, maar TomTom is bezig op andere gebieden de omzet te laten groeien.

Naast de Consumer divisie, waar de PND verkoop onder valt, heeft TomTom nog Automotive, Licensing en Telematics. De Consumer-tak is nog steeds de grootste, goed voor meer dan 60% van de omzet. Licensing is verantwoordelijk voor bijna 15%. Licensing levert de navigatiedata van TomTom aan bedrijven die deze gebruiken in hun eigen producten, zoals telefoons. Automotive levert navigatiediensten rechtstreeks aan autofabrikanten voor ingebouwde navigatie in de auto. Dit onderdeel is vrij klein, met 10% van de omzet. De divisie Telematics, ongeveer 15% van de omzet, levert vlootmanagement en aanverwante diensten aan transportbedrijven met meerdere bedrijfswagens.

TomTom is opgericht in 1991. Een van de oprichters is Harold Goddijn, nu nog steeds de ceo van het bedrijf. De vier oprichters hebben elk nog altijd 11,4% van de aandelen, waardoor ze een belangrijke rol spelen bij de toekomst van het bedrijf. Er wordt regelmatig gespeculeerd over een mogelijke overname van TomTom, maar de oprichters hebben daar altijd afwijzend op gereageerd.

TomTom

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Ahold Delhaize
AdviesJaap Barendregt, 20 sep 12:30

Flop van de week: Ahold Delhaize

Op 23 juni 2017 gaf ik een verkoopadvies voor Ahold Delhaize. Dat leek aanvankelijk een goede tip, want eind augustus stond het aandeel op -12%. Daarna hebben de beleggers echter de onzekerheid van zich afgeschut en is de aandelenkoers gaan stijgen. Ik heb het verkoopadvies echter nog verschillende malen herhaald.

0 0