Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 9 sep 2019 10:00

Internationale TA-kooptips: van moeizame tot soepele koopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Een reeks internationale aandelen heeft bij ons een positief advies. Ze hebben het predikaat ‘kopen’ gekregen. De ene keer met volle overtuiging, maar soms ook met hangen en wurgen. In dit overzicht vindt u alle internationale koopadviezen, gebaseerd op technische analyse, bij elkaar.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: TA-kooptips: achteroverleunen is er niet bij. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Van moeizame tot soepele koopadviezen

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

AB InBev
AB InBev verslaat index (30 augustus)
AB InBev brak begin juli door een dalende weerstandslijn heen, terwijl gelijktijdig de indicatoren positief draaiden. Reden om het aandeel een koopadvies te geven. Het positieve beeld van AB InBev werd onderbouwd door de Relatieve Sterkte (RS) die de koers van het aandeel vergelijkt met die van een brede index, in dit geval de Eurostoxx50. De RS-lijn brak met een dalende weerstandslijn. Dit betekende dat het aandeel het relatief beter ging doen dan de index.
Allianz
Allianz is wat vermoeid (2 augustus)
In maart dit jaar werd duidelijk dat Allianz met de doorbraak boven €195 een begin wist te maken met een stijgende trend op de lange termijn. De fraaie koersstijging die sindsdien heeft plaatsgevonden, oogt echter momenteel wat vermoeid. Het aandeel wist met moeite en nogal marginaal in juli een hogere top te plaatsen.
Alphabet
Te vroeg gejuicht bij Alphabet (30 augustus)
Alphabet staat sinds maart dit jaar op ‘kopen’. De dalende weerstandslijn sneuvelde toen, waarna ook de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Toen de koers daarna verder steeg en ook de weerstand van de top van medio 2018 werd uitgenomen, leek de stijging in een nieuwe fase terecht te zijn gekomen. Maar dat bleek niet het geval en de koers viel sterk terug.
Amazon
Doorbraak Amazon te veel van het goede (16 augustus)
Amazon ligt al jarenlang ijzersterk. Het was in februari 2015 op een beurskoers van $375 dat wij het koopadvies gaven. Tot op heden heeft het aandeel niet teleurgesteld. Enkele weken terug wist het zelfs nog het hoogtepunt van 2018 rond $2020 te evenaren. Helaas bleek een doorbraak te veel van het goede. Mogelijk geeft dat aan dat de stijgende trend aan kracht verliest.
BHP Billiton
Positieve vooruitzichten BHP Billiton gehandhaafd (26 juli)
BHP Billiton kenmerkt zich door een fraai stijgend trendkanaal in de weekgrafiek. Het is goed te zien dat de opeenvolgende toppen en bodems telkens op een hoger niveau worden geplaatst. Eveneens kent het 40-weeks gemiddelde een opwaarts verloop. Dat zijn belangrijke aanwijzingen dat de positieve vooruitzichten voorlopig gehandhaafd blijven.
Danone
Danone verslaat Europees beursgemiddelde (16 augustus)
Het koersbeeld van Danone is uiterst sterk. Vanaf begin dit jaar presteert het aandeel veel beter dan het Europese beursgemiddelde. Als defensief aandeel blijft Danone ook gewild bij een eventueel verzwakkend Europees beursklimaat. Vandaar dat wij het aandeel ondanks de forse koersstijging van dit jaar nog steeds koopwaardig vinden.
Facebook
Hoogtepunt in beeld bij Facebook (2 augustus)
Facebook kent een gezond technisch beeld. Dat is al het geval sinds mei dit jaar, nadat het aandeel flink was hersteld van de zware correctie in het vierde kwartaal van 2018. De stijgende trend heeft het aandeel inmiddels naar nog hogere niveaus gebracht. Nu komt het oude hoogtepunt van 2018, dat tevens een historisch record is, weer in beeld.
Home Depot
Koopsignaal Home Depot dubbel en dwars verdiend (6 september)
Home Depot staat sinds juli dit jaar op ‘kopen’. Het aandeel kreeg dit predicaat toen het door een horizontale weerstandszone brak die grofweg tussen de $210 en $215 lag. Dit koopsignaal was meer dan gerechtvaardigd omdat de indicatoren reeds positief waren gedraaid en de eerder genoemde weerstandszone meerdere malen was getest.
L'Oréal
Geen acceleratie bij L’Oréal (6 september)
De laatste keer dat we over L’Oréal schreven, ging het over de uitbraak uit het stijgend trendkanaal. Dat betekende een bevestiging van het koopadvies dat van kracht is sinds februari dit jaar, toen de koers door de horizontale weerstand op €215 brak. Normaal gesproken betekent een uitbraak uit een stijgend trendkanaal een acceleratie van de trend. Dat was nu niet het geval.
LVMH
Koers LVMH laat (even) hapering zien (19 juli)
LVMH staat sinds mei dit jaar op ‘kopen’. Het aandeel brak toen door de horizontale weerstand op €310. Inmiddels is de koers verder opgelopen en staat de longpositie op een winst van zo’n 20%. Even was er een hapering in de koers te zien. Deze heeft de vorm gekregen van een vlag. Dat is een klein, dalend trendkanaal tegen de stijgende trend in.
Merck
Zaken zien er goed uit voor Merck (2 augustus)
Merck bevindt zich al sinds augustus vorig jaar in een stijgende trend. Sindsdien laat het aandeel in de weekgrafiek een klassiek patroon zien van hogere toppen en hogere bodems. Slechts een enkele keer dipte de weekkoers onder het 40-weeks gemiddelde. Met een beurskoers ruim boven het koopniveau van destijds zien de zaken er goed uit.
Microsoft
Gevoel van hoogtevrees bij Microsoft (9 augustus)
Microsoft heeft weinig moeite om de weg omhoog vast te houden. Deze maand viert het aandeel de tweede verjaardag van de stijgende trend. Een goed voorbeeld van een uitgangspunt binnen de technische analyse dat een trend intact blijft totdat het tegendeel is bewezen. Toch kriebelt bij ons het gevoel van hoogtevrees.
Nestlé
Record na record bij Nestlé (2 augustus)
Nestlé is al enige tijd op recordjacht. Nadat het aandeel in februari de weerstand rond CHF86 wist te breken, is het nu bezig met een zegereeks. Zonder bovenliggende weerstanden heeft de beurskoers record na record laten optekenen. Dat is het voordeel van een aandeel dat zich in uncharted territory bevindt.
Novartis
Beleggers Novartis hebben goed geheugen (26 juli)
Novartis laat een krachtige bevestiging zien van de stijgende trend. Recent brak het aandeel door de bovengrens van CHF91. In 2015 was het CHF91-niveau meerdere malen de bovengrens voor kooplustige beleggers. Ondanks het verstrijken van vier jaren bleek dit niveau ook nu nog in de hoofden van beleggers te zijn verankerd.
Procter & Gamble
Procter & Gamble op eenzame hoogte (2 augustus)
Procter & Gamble maakt indruk met een sterk technisch beeld, net als veel Amerikaanse aandelen. Sinds Procter & Gamble in oktober vorig jaar wist uit te breken uit het symmetrische driehoekspatroon heeft het aandeel bijna onafgebroken nieuwe records neergezet. Inmiddels bevindt de koers zich op eenzame hoogte en kan het 40-weeks gemiddelde het tempo van de stijging nauwelijks bijhouden.
Rio Tinto
Rio Tinto zakt weg  (6 september)
Rio Tinto staat sinds februari dit jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging. Na een klassieke pullback, terug naar de bovenkant van de oude range, ging de koers volgens het boekje verder omhoog. Maar in augustus zakte het aandeel flink weg, terug in de oude zijwaartse beweging.
Sanofi
Koopadvies Sanofi gehandhaafd (19 juli)
Het koopadvies voor Sanofi dateert van oktober. De koers bewoog al een tijdje omhoog, maar het wachten was op de opwaartse krul in het 40-weeks gemiddelde. Aanvankelijk steeg de koers nog iets, maar het laatste jaar is een zijwaartse beweging ontstaan, met steun op €72,50 en weerstand van €80.
Vinci
Vinci laat pullback zien (6 september)
Vinci bevindt zich sinds april dit jaar op de kooplijst. Aanleiding was een breuk van de koers met de horizontale weerstand op €87. Na deze doorbraak liet het aandeel een pullback zien, ofwel een beweging terug naar het oude uitbraakpunt. Een pullback biedt beleggers die het eerdere koopsignaal hebben gemist alsnog de mogelijkheid om in te stappen.
Volkswagen
Koopinteresse Volkswagen op steeds hoger niveau (9 augustus)
We hebben Volkswagen in april voorzien van een koopadvies. Sindsdien is een verwachte verdere stijging nog niet echt uit de verf gekomen. Alarmerend is dat niet. Het patroon van hogere bodems laat zien dat de koopinteresse telkens op een hoger niveau terugkeert.
Walmart
Gezonde correctie bij Walmart (9 augustus)
Walmart laat nog geen tekenen van verzwakking zien. De correctie van de laatste weken oogt gezond en is een normaal onderdeel binnen de stijgende trend. Het steunniveau rond $106 kan een logisch vangnet vormen voor wat aanhoudende zwakte op de kortere termijn. De stijgende steunlijn en een horizontaal koersniveau komen nagenoeg samen rond $106.
Walt Disney
Walt Disney blijft op ‘kopen’ ondanks terugval (30 augustus)
Walt Disney staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $115. Na een kleine terugval wist het aandeel daarna flink door te stijgen. Rond de jaarwisseling werd het even spannend toen zich een flinke terugval voordeed. Maar de koers wist steun te vinden op de stijgende steunlijn en we hebben de longpositie gehandhaafd.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!