Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Tipterugblik: de lat ligt te hoog voor Blue Prism

0 0 Leestijd ongeveer

Blue Prism profiteert van de trend dat bedrijven steeds meer zaken automatiseren en digitaliseren. De beurskoers is echter met 61,3% gedaald sinds het aandeel getipt werd, deels omdat die omschakeling minder snel gaat dan verwacht.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor allerlei taken te automatiseren of te robotiseren. Het Britse Blue Prism profiteert van die trend. In de eerste helft van het boekjaar 2019/’20, die in maart werd afgesloten, schoot de omzet met 82% omhoog naar £41,6 mln. Het aantal klanten van 1337 lag bijna dubbel zo hoog als de 700 van een jaar eerder.

Koers Blue Prism blijft achter

Maar liefst 99,5% van alle aflopende contracten werd vernieuwd. Door hoge investeringen in toekomstige groei, kwam de voor eenmalige posten geschoonde ebitda uit op -£34,0 mln. Ondanks het indrukwekkende groeitempo is de beurskoers met 63,1% gedaald sinds ik het aandeel twaalf maanden terug tipte.

Een belangrijke reden voor die terugval is dat de verwachtingen zeer hooggespannen waren. De laatste maanden is er behoorlijk wat lucht uit de waardering gelopen door onrust over brexit, halfjaarcijfers die net iets minder goed waren dan gehoopt en de verwaterende overname van branchegenoot Thoughtonomy. Dat laatste is strategisch gezien een prima zet, net zoals de stevige groei van het personeelsbestand.

Koopadvies van kracht

Wie zich niet laat afschrikken door de koersturbulentie van de afgelopen maanden en de dreiging van een chaotische brexit, kan nu tegen een aanzienlijk aantrekkelijkere koers positie kiezen in het robotsoftwarehuis, dat inmiddels naast Microsoft en IBM ook Telefónica en Eon tot de klantenkring mag rekenen. Ik handhaaf dus het koopadvies.

Blue Prism Group
ISIN-codeGB00BYQ0HV16
BeursLondon Stock Exchange
Hoogste koers 12 mnd:2635p
Laagste koers 12 mnd865,50p
Beurswaarde£690,5 mrd
koers-winstverhouding 2019 (t)
Dividendrendement (t

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.