Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Tips Michiel Pekelharing, 4 sep 09:50

Uitzendbedrijf voor robotpersoneel

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden

Onze tip van de week is een bedrijf dat met digitale robots zijn klanten allerlei administratieve klussen uit handen neemt. Dankzij de technologische voorsprong heeft het concern een prima uitgangspositie op deze kleine maar veelbelovende markt.

De werknemers van Blue Prism voeren allerlei administratieve klussen snel en zonder zeuren uit. Ze worden nooit ziek en zullen ook niet om meer loon vragen. Het zijn namelijk computerprogramma’s.

Het Britse bedrijf ontwikkelt software voor allerlei administratieve klussen. Wereldwijd zorgen de digitale robots van de onderneming voor het afronden van miljarden transacties, waarmee honderden miljoenen euro’s aan werk gemoeid zijn. De algoritmes leren tijdens het werk voortdurend bij. Voor het concern is het dan ook zaak om de software zoveel mogelijk werkervaring op te laten doen. Voorlopig slaagt Blue Prism daar uitstekend in, met klanten in meer dan 50 landen en in 42 verschillende sectoren.

Groeiende klantengroep

Er zijn 29 bedrijven die rechtstreeks zakendoen met het concern, maar Blue Prism zet vooral in op het winnen van klanten via partners. Dit soort indirecte klanten is in aantal toegenomen van 34 in 2015 naar 671 na het eerste kwartaal van het boekjaar 2018, dat eind maart werd afgesloten. Inmiddels doet het bedrijf onder meer zaken met eBay, Sony en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ten opzichte van een jaar eerder groeide de omzet in het eerste halfjaar met 145% naar £22,9 mln.

Voorlopig is de omzet nog zeer bescheiden in verhouding met de beurswaarde van £1,5 mrd. Dankzij de technologische voorsprong kan de hoge omzetgroei voorlopig worden doorgezet.

Naar winstgevendheid toegroeien

Het concern doet zaken met veel grote technologieconcerns als IBM en Microsoft. De afgelopen tijd investeerde Blue Prism onder meer in het openen van nieuwe verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk en Singapore. Het bedrijf bouwt een ijzersterke marktpositie op, waarvan het in de toekomst de vruchten gaat plukken. De ebitda kwam in de afgelopen periode uit op -£4,1 mln. De kaspositie van £54,4 mln geeft echter voldoende ruimte om de komende jaren geleidelijk door te groeien naar winstgevendheid. De technologische voorsprong en veelbelovende strategie maken Blue Prism tot een veelbelovende investering voor beleggers die willen inspelen op de nieuwe robotiseringsgolf.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles