Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 17 jun 10:00

Disney en 25 andere redenen om over de grens te kopen

0 0 Leestijd ongeveer

Het ene aandeel zit overtuigend in een stijgende trend, het andere verzwakt wat. Maar van Air Liquide tot Disney, alle aandelen zijn koopwaardig. 

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Achttien kooptips om alle remmen los te laten. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Air Liquide
Air Liquide doorbreekt belangrijke weerstand (12 april)
Air Liquide heeft recent een belangrijke horizontale weerstandslijn, getrokken over de laatste toppen op €114, doorbroken. Dit rechtvaardigt een nieuw koopsignaal. Achteraf gezien had dit aandeel in de herfst van vorig jaar niet op ‘houden’ hoeven te worden gezet.
Allianz
Allianz verzwakt wat (7 juni)
Allianz heeft sinds maart een koopadvies. De koers brak toen door een dalende weerstandslijn en door de weerstand van de vorige top. Ook draaiden de indicatoren positief: de MACD brak door de nullijn en het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop. Alles leek in gereedheid gebracht voor een nieuwe stijgende trend. Aanvankelijk was die trend ook een feit.
Alphabet
Alphabet laat zich lastig lezen (31 mei)
Na een lange opgaande trend waarin veel geld is verdiend met Alphabet, laat het aandeel zich de laatste tijd grafisch wat lastiger lezen. Toen Alphabet eind vorig jaar, na een lange stijging, het opwaarts trendkanaal verliet hebben we het aandeel op ‘houden’ gezet. Rond die tijd zakte het ook nog door de belangrijke horizontale trendlijn net iets onder de $1000.
Amazon
Vaart is eruit bij Amazon (24 mei)
De vaart bij Amazon lijkt eruit. Medio 2018 oogde het plaatje nog goed. De koers was uit een meerjarig stijgend trendkanaal gebroken. Dit betekent doorgaans een stijgende trend met een steilere hellingshoek. Deze opwaartse uitbraak bleek vals. Er kwam geen versnelling. Sterker nog, de koers brak weldra door de onderkant van het oude trendkanaal.
BHP Billiton
BHP Billiton nog altijd in stijgend kanaal (14 juni)
BHP Billiton zit nog altijd in een stijgend trendkanaal. Het koopadvies dat alweer dateert van de zomer van 2017, kan dan ook worden herhaald. In de technische analyse geldt dat de kans dat een trend zich voortzet altijd groter is dan dat hij weer omkeert. Zolang de koers zich in het stijgend trendkanaal bevindt, is de kans op verdere koersstijgingen dus groter dan nieuwe dalingen.
Danone
Danone maakt het niet makkelijk (10 mei)
Danone is een mooi voorbeeld van snelle sectorrotatie. Beleggers hinken de laatste jaren op twee gedachten: dan weer defensieve, vervolgens weer cyclische sectoren. Dit leidt soms tot snelle trendwijzigingen die lastig zijn voor de technisch analist. Zo ook bij Danone.
Deutsche Post
Deutsche Post promoveert snel (19 april)
Vorig maand werd Deutsche Post op ‘houden’ gezet. De koers brak toen uit het dalende trendkanaal. Nu is het technische plaatje verder verbeterd en is zelfs een koopadvies gerechtvaardigd. Na de uitbraak uit het kanaal is de koers namelijk eerst door een horizontale trendlijn op €27,20 gebroken.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom in opwaarts trendkanaal (5 april)
Deutsche Telekom staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers had toen een groot aantal technische verbeteringen laten zien. Zo was het aandeel door de horizontale trendlijn rond de €14,50 gebroken. Ook lagen de laatste bodems steeds hoger.
Facebook
Facebook weerspiegelt wispelturigheid belegger (10 mei)
Facebook is een goed voorbeeld van de snelle stemmingswisselingen van beleggers. Sinds medio vorig jaar werd het aandeel gedumpt. We zetten het aandeel in de herfst van vorig jaar op de lijst van verkoopadviezen. Toen was de koers eerst uit het stijgend trendkanaal gezakt, en daarna door de horizontale steun op $150. Na een verdere daling kwam daar begin dit jaar het krachtige herstel.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson moeilijk te ‘charten’ (31 mei)
Johnson & Johnson laat zich de laatste tijd lastig ‘charten’. Na het koopadvies van november viel het aandeel abrupt naar beneden. Het 40-weeks gemiddelde begon toen te stijgen vlak nadat de koers een pauzepatroon in de vorm van een vlag opwaarts had uitgebroken. Gelukkig voor de longpositie wist de koers een hogere bodem te vinden dan die van medio 2018.
L'Oréal
Meer in het vat bij L’Oréal (24 mei)
Het plaatje van L’Oréal oogt nog altijd goed. Het koopadvies dat nog maar dateert van februari, toen de koers door de weerstand op €215 brak, blijft staan. Sterker nog, het aandeel heeft het zó goed gedaan dat er nog meer in het vat zit. De koers is namelijk uit een (oud) stijgend trendkanaal gebroken.
LVMH
Verdere stijging bij LVMH (31 mei)
Het koopadvies voor LVMH is van maart dit jaar. Het aandeel wist toen te ontsnappen uit een nauwe zijwaartse range. Daarvoor stond LVMH op ‘houden’: de koers was uit een stijgend trendkanaal gezakt. Dat houdadvies van toen was eigenlijk niet nodig geweest. Hoe dan ook, na het meest recente koopsignaal is de koers eerst verder gaan stijgen.
Manpowergroup
Manpowergroup boekt snel progressie (26 april)
Manpowergroup werd nog maar enkele weken geleden, toen de koers uit het dalend trendkanaal brak, op ‘houden’ gezet. Er vormde zich na de uitbraak een pauzepatroon, waarbij beleggers even op adem wilden komen. Bij het uitschrijven van het houdadvies meldden we dat als de koers uit het pauzepatroon zou breken, het aandeel naar de kooplijst zou gaan.
Merck
Plotselinge verzwakking bij Merck (14 juni)
Merck staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. Toen sneuvelde de horizontale trendlijn op $67,80, waarna een flinke stijging te zien was. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, maar in april dit jaar kwam daar ineens de verzwakking. De koers zakte door de stijgende steunlijn getrokken onder de steeds hoger liggende bodems vanaf 2018.
Microsoft
Nieuwe all time highs bij Microsoft (10 mei)
Microsoft behoort tot de succesvolste technische kooptips. Het aandeel staat al sinds augustus 2016 op ‘kopen’ en de winst is opgelopen tot boven de 120%. Er lijkt nog altijd geen einde te komen aan de kracht van de bulls. Twee maanden geleden werd de weerstand van de vorige top uitgenomen, waardoor de koers nieuwe all time highs heeft neergezet.
Nestlé
Opgaande lijn Nestlé onvermoeibaar (14 juni)
Bij Nestlé lijken de bulls maar niet moe te worden. Na de opwaartse doorbraak door de horizontale weerstandslijn op CHF86, waarna we het aandeel op ‘kopen’ zetten, is de koers hard gestegen. Inmiddels bedraagt de winst op de longpositie sinds oktober vorig jaar meer dan 20%. De MACD heeft nu echter wel een erg hoge stand bereikt.
Novartis
Novartis in symmetrisch kanaal (7 juni)
Novartis beweegt in een mooi, stijgend trendkanaal. Mooi in de zin van symmetrisch, omdat de bodems tot aan de onderkant van het kanaal en de toppen tot aan de bovenkant van het kanaal reiken. Er bestaat geen twijfel over het in oktober 2018 afgegeven koopadvies. Het koopsignaal werd destijds gegenereerd door de koers die de oude top van 2018 uitnam
Oracle
Oracle probeert uit te breken (22 maart)
Het is nog pril, maar Oracle probeert uit te breken uit de weerstandszone op $52-53. Aangezien dit een belangrijke zone is en niet uit te sluiten is dat meer kopers in de bus stappen, zetten we het aandeel alvast op ‘kopen’. Er zijn meer redenen om positief te zijn.
Procter & Gamble
Bulls richten zich weer op bij Procter & Gamble (14 juni)
Procter & Gamble staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers voltooide toen een V-spike-bodem. Even leek het koopsignaal vals, omdat al snel weer een neerwaartse uitbraak volgde, maar de bulls wisten zich op tijd op te richten. Inmiddels is de koers gaan stijgen en is er een stijgend trendkanaal ontstaan.
Rio Tinto
Rio Tinto: op naar hogere koersen (24 mei)
Rio Tinto brak medio februari uit een zijwaartse beweging met weerstand op 4300p en steun op 3300p. Die doorbraak leidde tot een koopadvies waarbij het koersdoel werd gesteld op 5300p, door het omklappen van de zijwaartse beweging (met als hoogte 1000p) op de uitbraakkoers. Enige weken voordat de koers uit de zijwaartse range brak, kregen de indicatoren een positieve stand.
Roche
Bulls hebben het voor het zeggen bij Roche (29 maart)
Roche heeft recent afgerekend met de weerstand van de top uit het voorjaar van 2017. Die lag op CHF273. Dit is een duidelijk signaal dat de bulls het voor het zeggen hebben. Het betekent tevens dat ons eerdere koopsignaal kan worden herhaald.
Sanofi
Sanofi in zijwaarts patroon (31 mei)
Bij Sanofi lijken de koopkrachten een beetje op te drogen. Er heeft zich nu een zijwaartse range gevormd met steun op €72,50 en weerstand op €81. Deze range is nu al meerdere malen aan de onder- en bovenkant getest, waarmee het patroon aan betrouwbaarheid heeft gewonnen.
Vinci
Koopadvies Vinci bevestigd (24 mei)
Vinci staat sinds begin april op  ‘kopen’. De koers brak toen, na een lange rit omhoog, door de horizontale weerstand op €89. De MACD liet toen wél een zware overbought-situatie zien. Dus we aarzelden aanvankelijk de doorbraak op te volgen met een longpositie.De kans was immers aanwezig dat beleggers winst zouden nemen.
Volkswagen
Opgaande lijn domineert bij Volkswagen (10 mei)
Volkswagen staat sinds april op de kooplijst. De opgaande krachten domineren nog altijd. Het koopadvies blijft dan ook van kracht. Het advies kwam grofweg door drie oorzaken tot stand. Ten eerste brak de koers met de horizontale weerstand op €156. Gelijktijdig draaiden de indicatoren naar de positieve zones. De MACD brak door de nullijn en het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. Tot slot ontstonden er hogere toppen en bodems.
Walmart
Geduld nodig bij Walmart (17 mei)
Walmart staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon, in de vorm van een vlag, waarna het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. De MACD stond al wat langer boven de nullijn. Deze trendvolgende indicator kondigde de nieuwe opwaartse trend dus al aan.
Walt Disney
Walt Disney valt terug na pullback (31 mei)
Walt Disney staat sinds augustus op ‘kopen’. Het aandeel had weten te ontsnappen uit een grote neutrale driehoek. Na de uitbraak zakte de koers iets terug. Dat is normaal. Na een uitbraak uit om het even welk koerspatroon zien we vaak een zogeheten pullback, waar het oude uitbraakpunt weer wordt opgezocht. In dit geval gold het adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!