Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 16 jun 11:00

UBS ziet wereldeconomie buigen maar niet barsten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Dankzij stimulerende maatregelen in China en de Verenigde Staten versnelde de groei van de wereldeconomie vanaf halverwege 2016 en in heel 2017, om vervolgens over 2018 en begin 2019 sterk te vertragen. UBS Asset Management stelt vast dat de wereldeconomie terug is op het punt van drie jaar geleden.

Een gematigde Federal Reserve en nieuwe stimuleringsmaatregelen in China ondersteunen nu de wereldeconomie. Volgens UBS zullen de huidige stimuleringsmaatregelen echter minder effect hebben. De Amerikaanse rente zit dichtbij neutraal, waar dit in 2016 nog dichtbij nul was. Daarbij zijn de huidige Chinese maatregelen meer op de binnenlandse economie gericht.

Stabilisatie wereldeconomie

Daardoor zal de economische groei weliswaar niet versnellen, maar wel stabiliseren. Dit zal vooral zijn terug te zien in de inkoopmanagersindices (PMI’s), die volgens UBS zullen wijzen op een zachte landing voor de wereldeconomie. Hoewel het handelsconflict tussen de VS en China en de burenruzie tussen de VS en Mexico een risico vormen voor de groei van de wereldeconomie, verwacht UBS dat de toenemende ondersteuning van overheden een recessie zal voorkomen.

Kansen voor beleggers

De zachte landing van de wereldeconomie biedt volgens de vermogensbeheerder kansen voor beleggers. UBS is over de meeste beleggingssegmenten neutraal, en alleen over Chinese obligaties gematigd positief. Van de tien grootste vastrentende markten ter wereld bieden deze obligaties de hoogste nominale yields. Over de afgelopen vijf én tien jaar leverden Chinese obligaties het hoogste (voor risico gecorrigeerde) rendement.

Wel verwacht UBS dat de afnemende economische groei en de opname in de Bloomberg Barclays Global Aggregate Bond Index volgend jaar de rendementen van Chinese obligaties in de komende drie tot twaalf maanden kunnen drukken.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!