Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 23 mei 11:00

Commentaar: volg de index (en volg ons)

0 0 Leestijd ongeveer

Volg de index. Dat is de boodschap van de ‘Meimaand ETF-maand!’ die we dit jaar voor het eerst organiseren. Waarom wij zoveel aandacht aan ETF’s besteden, heeft mijn collega Karel Mercx begin deze maand helder uitgelegd in een Verhaal van de Week.

Kort gezegd komt het er op neer dat wij vinden dat onze abonnees te weinig gebruik maken van ETF’s. Door uw kennisniveau hierover te vergroten, proberen we een bijdrage te leveren aan een beter rendement voor uw beleggingsportefeuille.

Voorbeeldportefeuille ETF

Een ETF is erop gericht het rendement van een index zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Maar beleggen in ETF’s kent ook zeker de nodige valkuilen. Niet voor niets bieden we sinds vorig jaar in de Beleggers Belangen Academy voor abonnees een online opleiding aan. Daarin benoemen we de criteria die beleggers kunnen gebruiken om ETF’s (en beleggingsfondsen) te selecteren. En houden we sinds vijf jaar (wederom alleen voor abonnees) een voorbeeldportefeuille bij met uitsluitend ETF’s, die beleggers kunnen nabootsen.

Het hierboven genoemde artikel van Karel Mercx, maar ook de artikelen van onze collega’s van de afgelopen weken over onder meer over dividend-ETF’s en de combinatie van ETF’s en opties, hebben we voor uw gemak ondergebracht in ons dossier  ‘Meimaand ETF-maand!’. Dat dossier wordt nog tot het einde van deze maand aangevuld met nieuwe artikelen. In dit dossier kunt u ook de presentaties vinden die drie van mijn collega’s vorige week donderdag hebben gehouden tijdens onze halfjaarlijkse lezersavond in Amsterdam.

Zijn we dan ondertussen niet een beetje uitgepraat over ETF’s? Nee, dat zijn we niet. Omdat, zoals gezegd, beleggen in ETF’s niet alleen kansen biedt maar ook valkuilen kent. En omdat alles was we tot nu toe aan informatie naar buiten hebben gebracht, mogelijk ook weer nieuwe vragen oproept.  Daarom mag ik u voor volgende week dinsdagavond 19.30 uur uitnodigen voor een video-chatsessie met mijn collega’s Harry Geels, Hildo Laman en Stephen Hendriks. Onder leiding van Karel Mercx gaan zij in op uw vragen over ETF’s. En geven ze beleggingstips voor de tweede helft van dit jaar.

Volg de index

Kortom: geneer u niet als u ondanks alle informatie nog steeds vragen hebt over hoe u met ETF’s het rendement van uw beleggingsportefeuille kunt verbeteren. Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden. Volg dus niet alleen de index, maar volg ons ook.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!