Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Bier biedt beleggingsplezier

0 0 Leestijd ongeveer

Met diverse bruiloftsfeesten in aantocht had ik de afgelopen periode de daarbij horende vrijgezellenfeesten. Van Amsterdam tot in de Ardennen stond naast het nodige vertier (uiteraard) ook het nuttigen van bier op de agenda. En ik ben niet de enige die kan genieten van deze vaak goudgele rakkers, zo blijkt uit de resultaten van de grootste bierbrouwers ter wereld.

Heineken, AB InBev en Carlsberg zijn 2019 namelijk allemaal goed van start gegaan. In het eerste kwartaal verkocht Heineken met 52,7 miljoen hectoliter bier 4,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. AB InBev zag over dezelfde periode het volume eigen bieren met 1% toenemen tot 117 miljoen hectoliter en Carlsberg zag het volume dankzij overnames met 6,7% toenemen tot 29 miljoen hectoliter. Een van de belangrijkste groeimarkten voor de bierbrouwers is Azië. AB InBev is in China marktleider, maar wordt op de hielen gezeten door Heineken dat onlangs nog zijn samenwerkingsverband met China Resources Beer Holdings succesvol afrondde. Over het eerste kwartaal boekte Heineken in Azië een autonome groei van 8,2% en ook bij Carlsberg namen de resultaten in deze regio sterk toe dankzij een groeiende vraag naar biermerk Tuborg. De Denen richten zich vooral op Zuidoost-Azië en zijn onder meer in gesprek met de Vietnamese overheid om meer aandelen in staatsbrouwerij Habeco te verkrijgen. AB InBev heeft het juist moeilijk in Azië en zag de volumes licht krimpen. De bierbrouwer onderzoekt momenteel of het de Aziatische activiteiten naar de beurs in Hongkong kan brengen. De APAC-divisie wordt tussen $40-70 mrd gewaardeerd en de opbrengsten kan AB InBev gebruiken om zijn schuldpositie te verlagen en overnames in Azië te doen.

De aandelenkoersen van alle drie bierbrouwers zijn dit jaar flink opgelopen. Heineken staat inmiddels 24,8% hoger, terwijl AB InBev en Carlsberg 32,8% en 25,2% in de plus noteren. Als we naar de waarderingen kijken, lijkt Carlsberg er het gunstigst voor te staan, met een koers-winstverhouding van 25,2 en een dividendrendement van 2,1%. Heineken en AB InBev staan op een k/w van respectievelijk 28,8 en 39,8 en bieden dividendrendementen van 1,7% en 2,3%. Beleggers Belangen hanteert voor Heineken een koopadvies en voor AB InBev een verkoopadvies. Carlsberg wordt niet actief gevolgd door Beleggers Belangen maar zou ik als belegger in de portefeuille houden. Bovenal adviseer ik u van ieder bier met mate(n) te genieten!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!