Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 29 mrt 2019 12:00

Galapagos steelt de show

0 0 Leestijd ongeveer

Biotechbedrijf Galapagos publiceert indrukwekkende testresultaten van reumamiddel Filgotinib.

Galapagos steelt de show

Reumamedicijn Filgotinib wint het in bepaalde gevallen zowel wat betreft effectiviteit als veiligheid van marktleider Humira. Dat is de conclusie uit de onderzoeksresultaten die Galapagos samen met partner Gilead Sciences donderdagavond publiceerde. Dankzij deze uitkomst komt de weg vrij voor de bedrijven om toestemming te vragen om het middel op de markt te brengen. Naar verwachting krijgt Galapagos volgend jaar groen licht voor de Benelux, waarna de rest van Europa en de Verenigde Staten in 2021 volgen.

Risicoprofiel sterk verbeterd

Door de mooie studieresultaten verandert het risicoprofiel van Galapagos. Het gevaar dat het meest veelbelovende medicijn in de laatste onderzoeksfase sneuvelt, is sterk afgenomen. Bovendien blijft de nieuwsstroom positief. Er lopen namelijk nog enkele onderzoeken met Filgotinib tegen andere aandoeningen. De koerssprong van 15% naar €98 doet onvoldoende recht aan de potentie van het medicijn en de kansen die er liggen om een eigen verkooporganisatie op te bouwen. Het koopadvies wordt dan ook met kracht herhaald.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!