Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Advies van de dag Jeroen Boogaard, 8 feb 12:00

Vinci rekent op verdere winstgroei

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Ondanks de negatieve invloed van de sociale onrust in Frankrijk op de tolinkomsten wist Vinci aan de verwachtingen te voldoen.

De ‘gele hesjes’ hebben flink huisgehouden in Frankrijk. Uit protest tegen het Franse overheidsbeleid blokkeerden boze burgers snelwegen en bezetten ze soms zelfs tolpoorten. Met als gevolg dat de verkeersvolumes op de tolwegen van Vinci vorig jaar 0,5% lager uitkwamen. Daartegenover stond een sterke passagiersgroei van 6,8% bij de luchthavens. Ook de bouwdivisie boerde goed.

Vinci rekent op winstgroei

Per saldo steeg de omzet met 8,1% naar €43,5 mrd. Zowel bij de bouwactiviteiten als de concessies werd de operationele winstmarge opgevoerd. Onderaan de streep boekte Vinci een nettowinst van €2,98 mrd (+8,6%), in lijn met de verwachtingen. Het dividend stijgt met 9% naar €2,67 per aandeel. Dit jaar rekent Vinci op een verdere omzet- en winstgroei, mede dankzij een goed gevuld orderboek bij de bouw en de bijdrage van overnames. Met een k/w van 13,4 en een dividendrendement van 3,4% blijft Vinci koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!