Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 31 dec 2018 09:22

Zwaargewicht verdwijnt van lijst koopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Apple is geschrapt van de lijst met technische koopadviezen.  Het technische beeld van deze zwaargewicht rechtvaardigt niet langer een koopadvies. 

Toch zijn er nog altijd zeventien internationale aandelen die wij de afgelopen drie maanden op basis van technische analyse een koopadvies hebben gegeven.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips van Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Aantal Nederlandse kooptips verder geslonken. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Coca-Cola
Deze keer hopelijk geen bull trap bij Coca-Cola (9 november)
Coca-Cola is binnen een jaar weer boven de horizontale weerstand van $47 uitgebroken. We ontkomen daarmee niet aan een nieuw koopsignaal. Let wel, ook begin dit jaar brak de koers door het belangrijke niveau van $47, maar dat bleek achteraf een ‘bull trap’ (valse opwaartse uitbraak) te zijn.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom gaat tegen de trend in (23 november)
De telecomsector is al lange tijd het zieligste jongetje van de klas. Bijna alle telecom-aandelen zitten in een dalende trend; enkele uitzonderingen daargelaten. Bij Deutsche Telecom is het plaatje zo slecht nog niet. De koers brak in
dit voorjaar al uit een dalend trendkanaal, waarna we het aandeel op ‘houden’ hadden gezet.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson weer op kooplijst (16 november)
Johnson & Johnson is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Eerder werd al een dalend trendkanaal uitgenomen. Daarom rest ons niets anders dan het aandeel weer terug op de kooplijst te zetten. Het is soms lastig om snel weer van visie te veranderen.
McDonald's
Krachtige stijging bij McDonald’s (16 november)
McDonald’s heeft een uiterst krachtige beweging laten zien, waarbij de weerstand van de top van begin dit jaar werd uitgenomen. Aangezien de indicatoren het positieve beeld onderstrepen – het 40-weeks gemiddelde is omhoog gekruld en de MACD is fier boven de nullijn uitgekomen – krijgt het aandeel een koopadvies.
Microsoft
Gezonde correctie bij Microsoft (23 november)
Microsoft is recent uit een grote stijgende wigformatie gezakt. Dat is een patroon waarbij zowel de toppen als de bodems hoger liggen. Maar de steunlijn getrokken onder de bodems loopt steiler dan de weerstandslijn over de toppen.
Nestlé
Tweede uitbraak voor Nestlé (2 november)
Het is zeldzaam, maar er zijn aandelen die nog een adviesverhoging krijgen in deze donkere beursdagen. Zo breekt Nestlé uit een zijwaartse beweging. De tweede keer al dit jaar, want ook in de eerste vier maanden vormde zich een zijwaartse beweging waar de koers opwaarts uitbrak.
Novartis
Novartis gaat tegen de trend in (26 oktober)
Novartis beweegt zich tegen de dalende beurstendensen in. Waar we steeds meer aandelen een adviesverlaging geven, durven we het zelfs in deze mindere beurstijden aan om Novartis te kopen. De koers heeft namelijk recent de belangrijke weerstand op CHF85 doorbroken.
Orange
te
Orange ontsnapt uit driehoeksformatie (7 december)
Orange is uit een grote driehoeksformatie gebroken. Het aandeel verdient daarmee een plaats op de lijst van koopadviezen. Driehoeken zijn veel voorkomende patronen in de -technische analyse.
Pfizer
Pfizer is onvermoeibaar (12 oktober)
Pfizer stijgt onverminderd door. De horizontale weerstand op $37,50 is onlangs uitgenomen. Daarom herhalen we ons koopadvies. Dat is nog maar net een jaar oud; niettemin hebben we al een flinke koerswinst van 27% opgebouwd.
Procter & Gamble
Procter & Gamble toont grilligheid beleggers (26 oktober)
Net als Novartis beweegt Procter & Gamble tegen het overheersend negatieve beurssentiment in. Daarmee geeft dit aandeel de grilligheid van beleggers aan. Dan houden ze zich vast aan de aandelen die de bullmarkt van de laatste jaren in gang hebben gezet, zoals technologie, en dan weer kopen ze de defensieve sectoren.
Roche
Sein op groen voor Roche (16 november)
Roche heeft recent een horizontaal trendkanaal opwaarts uitgenomen. Nadat eerder ook al het dalend trendkanaal werd verlaten, rest ons niets anders dan het aandeel een koopadvies te geven. De indicatoren bevestigen het positieve beeld.
Sanofi
Onstuimige rit voor Sanofi (12 oktober)
Sanofi heeft na een tijdelijke pauze de stijging weer opgepakt. Hoewel er een zware weerstandszone op €79 opduikt, zetten we het aandeel op ‘kopen’. Deze adviesverhoging is alweer de derde wijziging in korte tijd. De bewegingen van het aandeel zijn onstuimig te noemen.
Telefónica
Telefónica in één keer naar ‘kopen’ (7 december)
Telefónica heeft recent het dalend trendkanaal verlaten. Het aandeel zat daar al twee jaar in gevangen. Tevens is de koers door de weerstand van de vorige top op €7,60 gebroken. Het aantrekkende sentiment in de telecomsector indachtig gaat het aandeel direct van ‘verkopen’ naar ‘kopen’.

Vale
Vale wél in opwaartse trend (14 december)
Een van de weinige aandelen die nog in een opwaartse trend zitten, is Vale. Er is, ondanks de laatste correctie, ook geen reden om af te zien van ons koopadvies. Behoudens deze correctie was het belangrijkste technische wapenfeit de doorbraak door de horizontale weerstand net onder de $15.
Verizon
Verizon worstelt met weerstand (26 oktober)
Verizon staat sinds eind vorig jaar op ‘kopen’. We herhalen het koopadvies, maar we constateren wél dat het aandeel moeite heeft met de horizontale weerstand op $55. Om de nog altijd duidelijke opwaartse trend kracht bij te zetten zou deze weerstand moeten worden doorbroken.
Vivendi
Vivendi nog altijd in stijgende trend (5 oktober)
Bij Vivendi is een dalende driehoek te zien in een nog altijd stijgende trend. We herhalen het koopadvies dat alweer dateert van mei 2017. De koers wist toen na een lange dalende trend eindelijk weer eens een hogere top neer te zetten.
Walmart
Walmart breekt uit pauzepatroon (9 november)
Walmart is recent uit een pauzepatroon in de vorm van een vlag gebroken. Dit vinden we in combinatie met andere technische ontwikkelingen voldoende om – tegen het algemene beurssentiment in – het aandeel op ‘kopen’ te zetten. Er is wel enige twijfel; het 40-weeks gemiddelde is namelijk recent gaan dalen.
Walt Disney
Koopadvies Walt Disney bekrachtigd (7 december)
De opwaartse uitbraak die we enige maanden geleden bij Walt Disney constateerden en die leidde tot een koopsignaal is nog steeds intact. We herhalen daarom ons koopadvies dat dateert van augustus dit jaar. Maar echt profijtelijk is ons koopsignaal niet. De koers blijft na de uitbraak wat hangen.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!