Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Opinie Stephen Hendriks, 1 dec 2018 15:01

ASML enige Nederlandse aandeel op favorietenlijst Barclays 2019

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Er is plek voor één Nederlands aandeel op de Europese favorietenlijst van Barclays voor 2019.

Beleggers in Europese aandelen hoeven helaas niet ver te zoeken naar risico’s, constateert Barclays. Denk aan de vertragende economische groei in Europa, brexit, politieke onrust in Italië, onzekerheid over de opvolging van bondskanselier Merkel en Europese verkiezingen. Veel van deze factoren zijn echter al geprijsd. Barclays is dan ook niet zo somber over Europese aandelen en heeft 19 favorieten voor het nieuwe jaar geselecteerd. Het koersdoel van de Barclays-analisten voor deze 19 aandelen ligt gemiddeld liefst 40% boven de huidige koers.

Vijf van de 19 favorieten komen uit de sector Industrie, die door Barclays wel ruim is gedefinieerd. Zo valt ook de logistieke reus Deutsche Post – met een opwaarts potentieel van ruim 40% – in deze sector. Net als het Ierse CRH, een producent van bouwmaterialen. Na de recente koersdaling ligt de waardering van CRH 25% onder het historisch gemiddelde. Dat is onterecht gezien de winstverwachtingen, aldus Barclays. Andere favoriete ‘industrials’ van Barclays zijn Volkswagen, slotenmaker Assa Abloy en Ferguson, een distributeur van loodgieter- en verwarmingsproducten.

Drie keer drie

Drie sectoren zijn met ieder drie aandelen op de favorietenlijst van de broker vertegenwoordigd. In de sector ‘financials’ heeft Barclays voor drie Britse bedrijven gekozen: Lloyds Banking Group, verzekeraar Prudential en fondsaanbieder Standard Life Aberdeen. Lloyds Banking Group – via een verwachte toename van de rentemarge – en Standard Life Aberdeen door kostenbesparingen hebben een opwaarts potentieel van zo’n 55%. In de sector gezondheidszorg koos Barclays voor farmaceut AstraZeneca, het Deense biotechconcern Genmab en NMC Health, een exploitant van ziekenhuizen uit de Verenigde Arabische Emeritaten die aan de Britse beurs is genoteerd.

In de olie & gassector viel de keus op BP, het kleinere Kosmos Energy (oliewinning) en olie-dienstverlener Subsea 7. Van de 19 favorieten hebben Kosmos Energy (116%) en Subsea 7 (89%) het grootste opwaarts potentieel, verwacht Barclays. De andere favorieten komen uit uiteenlopende sectoren. Het zijn chemiegigant BASF, mijnbouwer Glencore, supermarkt Tesco en sportschoolexploitant The Gym Group.

De negentiende favoriet is het enige Nederlandse aandeel op de lijst: ASML. Barclays verwacht dat de omzet van ASML in 2020 meer dan €13 mrd zal bedragen. Duidelijk hoger dan de oorspronkelijke doelstelling van €11 mrd van ASML zelf. Onder andere die verwachting leidt tot een koersdoel van €210 voor ASML van de Barclays-analisten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!