Zorgen ondanks winstrecord Glencore - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Koen Lauwers, 8 aug 15:27

Zorgen ondanks winstrecord Glencore

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zorgen over aanhoudende juridische problemen overschaduwen goede operationele prestaties van Glencore.

Sinds begin 2018 verloor mijngroep Glencore iets meer dan een zesde van zijn beurswaarde terwijl de meeste sectorgenoten op een positief rendement kunnen terugblikken. In de periode tussen januari en juli behaalde Glencore desondanks een aangepaste bedrijfswinst van $8,27 mrd, 23% meer dan een jaar eerder en een nieuw record. Dit cijfer lag iets onder de consensusprognose van $8,5 mrd. Zowel de handelsdivisie als de mijnbouwafdeling presteerde beduidend beter dan een jaar eerder.

Door de hoge kasstroom ($5,6 mrd) kon de schuld verder worden afgebouwd naar $9 mrd. Eerder dit jaar werd ook het dividend opgekrikt en startte de groep met een inkoopprogramma voor eigen aandelen. Een verdere schuldreductie en bijkomende aandeelhoudersuitkeringen zijn voor het management een prioriteit. Vorige maand startte het Amerikaanse Ministerie van Justitie een onderzoek naar vermeende corruptie- en witwaspraktijken bij Glencore. De onzekerheid over een mogelijke boete of eventuele impact op de activiteiten blijft voor onzekerheid zorgen, maar het koopadvies verandert niet.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles