Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 20 nov 11:19

Maleisisch schandaal raakt Goldman Sachs

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Zakenbank Goldman Sachs heeft tussen 2009 en 2014 mogelijk niet zuiver gehandeld bij obligatieplaatsingen voor het Maleisische staatsfonds.

Schandaal raakt Goldman Sachs

De Maleisische premier Mahathir heeft Goldman Sachs (GS) ervan beschuldigd fouten te hebben gemaakt bij de financiering van staatsfonds 1MDB. Hij eist $600 mln aan vergoedingen terug die de zakenbank heeft opgestreken bij het plaatsen van obligaties. Het staatsfonds ligt al sinds 2015 onder vuur door vermeende betrokkenheid bij fraude en witwaspraktijken.

Niet in verhouding

De koersdaling van Goldman Sachs met circa 10% binnen een week staat niet in verhouding tot de mogelijke schade. Er is dan ook geen aanleiding om het koopadvies bij te stellen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!